Balık Burcu Özellikleri

Balık Burcu ( 19 Şubat – 20 Mart ) Genel Özellikleri

Dünyanın en duygusal ve romantik insanları bu burçtan çıkar. Ağlamak hiç kimseye onlara yakıştığı kadar yakışmaz. Bunu bildiklerinden mi duygusallıklarından mı bilinmez çok kolay ağlarlar. Göz yaşları her zaman kirpiklerinin ucundadır. Böyle olunca da ağlamak için çok fazla sebebe ihtiyaç duymazlar. Çok şevkatli ve sevgi dolu bir yapıya sahiptirler. Çevrelerinde ki herkesi kucaklamak ve sevgi göstermek isterler. Aynı zamanda kendileri de sevgiye çok açtırlar. Sevgisiz bir hayat onlar için en büyük mutsuzluk olacaktır. Yalnızlık hiç onlara göre değildir.

Yalnızlıkta hüzünlenir ve sevgisizlik duygusuna kapılabilirler. Bu konularda oldukça alınmaya müsait bir burçtur. Onlarla sağlıklı bir ilişki kurmak istiyorsanız, sevginizi ve ilginizi belli etmelisiniz. Bu pozitif enerjiyi aldıkları taktirde onlardan daha güzel insanı bulamazsınız. Yok tam tersi olarak bu enerjiyi yakalayamazlarsa çok çekilmez olurlar.

Belki size hiçbir şey yapamazlar ama kendilerini soktukları bunalım halleri sizi bile bunaltmak için yeterli olacaktır. Her zaman haddinden fazla merhamet sahibi ve yardım severdirler. Duygusal bir Türk filminde sinemada ağlayan birini görürseniz, ona burcunu sorun. Alacağınız yanıt ” Balık ” olacaktır. Çünkü onlardan başka kimse bir filmde ağlamaz. O kadar geniş bir hayal dünyaları vardır ki bir anda izledikleri filmle bütünleşirler ve filde ki tüm duygusal sahneleri birebir o an yaşarlar. Bu sadece balıklara has bir özelliktir…

Balık Burcu Erkeği: Bu burcun erkekleri çok fazla hayalperes bir yapıya sahiptirler. Hayal dünyasında yaşattığı olaylar gündelik yaşamda çoğu zaman işine yaramaktadır. Onların yaratıcılık duygusunu arttırmaktadır. Çok rahat ve özgürlüğüne düşkündürler. Sıkıntılı işler hiç onlara göre değildir. Düzenli ve sıkıcı işler ya da sorumluluğu yüksek olan işler hiç onlara göre değildir. Onlar işte de normal hayatlarında ki rahatlığı tercih ederler. Çok çabuk aşık olabilirler.

Fakat sadece hayran oldukları ve ömürlerini adayabileceklerini düşündükleri kadına evlenme teklif ederler. Evlendikleri zamanda eşlerini de çocuklarını da çok mutlu ederler. Haddinden fazla romantik erkeklerdir. Türk toplumunda eşine rastlanmayacak kadar romantik tiplerdir. Bu yönleri ile hayatlarında ki kadına sonsuz mutluluk vaat ederler.

Balık Burcu Kadını: Erkeklerine göre çok daha hırslı bir yapıya sahiptirler. Hayatta kafasına koyduğunu her şeyi başarır. Tuttuğunu koparan bir yapıya sahiptir. Çok ince bir ruha ve sanatsal bir yapıya sahiptir. Sanat eğilimi onu sanat aktivitelerini yapmaya iter ve bunu da başarı ile gerçekleştirirler. Bir şekilde toplumda dikkat çekmekten çok hoşlanırlar. Her yaptıkları, her söyledikleri, tavır edaları bu yöndedir. Kendi içinde yoğun kıskançlıkları olan bir kadın tipidir.

Her konuda 1 numara olma arzusu onu hırçınlaştırır ve sürekli olarak bir mücadelenin içine sürükler. Beyninde çizdiği bir aşk kahramanı vardır. Hep ona ulaşmayı hedefler. O profile uygun biri de karşısına çıktığı zaman o aşkın esiri olur. Çok tutkulu ve fedakar bir aşık olur. Sevdiği insanla evlenirse ömrünü ona ve çocuklarına adar.

Balık Burcu İş Hayatı:  Bu burcun insanları daha öncede bahsettiğimiz gibi sorumluluk duygusunu çok taşımaz. Buna karşılık kıskançlıkları onları başarılı olmaya iter. Başka birinin kendilerinden daha başarılı olması, övgü kazanması vs onları için büyük sıkıntı yaratacağı için bir mücadeleye girişirler. Bu mücadele de işte onları başarılı kılar. Kıskançlıkları dışında çok iyi niyetli hatta saf bir yapıya sahiptirler. Bu saflıkları ile de iş ortamında da herkes tarafından sevilir ve sayılırlar.

Balık Burcu Ekonomik Hayatı: Bu burcun insanlarının hayatlarında her zaman maneviyat ön planda olmuştur. Maddenin onlar için çok önemi yoktur. Önemli olan maneviyattır. Bundan dolayıdır parayı biriktirmeyi, para harcamayı çokta iyi bildikleri söylenemez.

Ekonomik hayatlarında iyi bir geleceğe sahip olmaları sadece iyi bir ebeveyn tarafından, daha küçük yaşlarda para hakkında bilgilendirilmeleri ve öneminin kavratılması sayesinde olabilir. Bunun dışında daha sonra ki yaşlarda paranın önemini anlamaları pek mümkün gözükmemektedir.

Balık Burcu Olumlu Yanları: Güzel sanatlara eğilimi olan balıklar, iyi niyetli ve şefkatli insanlardır. Yardım etmeyi çok severler. Duygusal bir yapıya sahip olan özel insanlardır. Çevrelerinde ki insanlar tarafından da çok neşeli ve sıcak bulunurlar. Çokta sevenleri olur.

Balık Burcu Olumsuz Yanları: Çok çabuk bunalıma girme halleri. Histeri krizleri, sürekli olarak insanlardan bir şeyler bekleme durumları ile karşılarında ki insanları çok sıkarlar. Dünyanın kendi etrafında dönmediğini bildiği hale öyle olmasını ister. Bencil ve egoisttir. Hayatlarında ki insanları kıskançlıkları ile delirtebilirler. Kıskançlıklarının dozu da hiçte basit boyutlarda değildir. Her şeyi kıskanma potansiyeline sahiptirler. Duygusal balıklar, aslında geçimi çok zor olan kaprisli insanlardır.

Balık Burcu Aile Yaşamı: İlgi odaklı yaşadıkları için ilginin merkezi oldukları sürece aile içinde sorunlar yaşanmaz. Ne zaman ki insanların ilgisi farklı yöne kayar, o zaman aile içinde de sorunlar başlar. Mesela ikinci bir kardeş onların kıskançlıklarının tavan yapması ve içlerine kapanmaları anlamına gelir. Kaç yaşında olurlarsa olsunlar küçük bir çocuk gibi evin tüm bireylerine küsebilirler. Bu yönleri ile ailelerini de çok yorarlar. İyi bir anne ve iyi bir baba olurlar. Fakat çocuklarının ilgiye muhtaç olduklarını unutup, bazen tüm ilginin kendilerinde olmasını isteyebilirler.

Balık Burcu Aşk Hayatı: Romantik balıklar aşk insanıdırlar. Aşkı zirvelerde hayal eder ve doğru partneri buldukları taktirde, hayallerini gerçeğe dönüştürürler. Aşk onlar için hayatlarının olmazsa olmazlarıdır. Ne aşksız nede ilgisiz yapamazlar. Onların hayatında olan kişiler ilgileri ile sevgileri ile onları boğmalıdırlar.

Karşısında ki insan onlara haddinden fazla sevgisini gösterebilirse çok tutkulu ve arzulu bir eş olarak, partnerini de çok mutlu edecektir. Balık burcunun aşk yaşamında ne verirsen onu alırsın mantığı vardır. Ne kadar çok sevgi, o kadar çok aşk ve tutku. Sizden azcık soğukluk sezinlediği an tüm sevgisini köreltebilir. Dikkatli yaklaşılması gereken bir yapıları vardır.

Balık Burcu Psikolojisi: Bunalıma ve depresyona en yakın burçtur. Her şeyi kafaya takar ve kuruntular yapar. Elinde olmadan, gündelik yaşamın içinde ki basit olayların bile onları üzüntüye sürüklediği görülmektedir.

Bir yorum

  1. Ben balık burcuyum ve bu özellikler gerçekten bana uyuyor. daha önce bu kadar doğru yorumlayan bir yer görmedim.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir