Başak Burcu Özellikleri

Başak Burcu ( 23 Ağustos – 22 Ekim ) Genel Özellikleri

Astrolojinin en titiz yıldızlarıdır Başaklar. Her konuda, işte, aşkta, sosyal yaşamda en ince ayrıntısına kadar eler ve ona göre hareket eder. Mükemmele olan düşkünlükleri bazen kendilerini de çevrelerinde olan insanları yorabilir. Odalarında ki en küçük dağınıklık veya toz onları strese sokar. Her zaman temizliği önde tutan bir burçtur. Matematiğe kafaları mükemmel çalışır. Hiç hesap makinesi kullanmadan rahatlıkla kafalarından büyük sayıları çarpıp, toplaya bilirler. Matematik onların işidir.

Felaket şekilde marka takıntıları vardır. Ucuz markaları çoraplarında bile tercih etmezler. Her zaman için kıyafetleri jilet gibi dümdüz ve tertemizdir. Buruşuk bir gömlek, salaş bir tişört asla onların tarzı olamaz. Bu tip kıyafetleri giymezler, giyenlere de çok hoş gözle bakmazlar. Başak burcuna mensup birini etkilemeyi düşünüyorsanız; dişleriniz ve elleriniz çok bakımlı olmalı. Bununla da bitmez, kıyafetleriniz en az onun kadar özenli ve temiz olmak zorundadır. Marka giyinmeniz onun birinci önceliği olacaktır. Para kazanmasını çok seven, hatta parayı çok seven bir burçtur. Kıyafet haricinde de çok fazla para harcamayı sevmezler. Teşbihte hata olmazsa ” Varyemez” tiplerdendirler. Onlardan borç para istediğinizde asla paraları yoktur. İlişkilerinde felaket seçicidirler. İlişki yaşaması hiçte kolay olmayan, zor karakterli insanların burcudur.

Başak Burcu Erkeği: İnadı ve detaycılığı ile sizi çileden çıkartabilir. Sürekli olarak sizi inceler. Hatta hiç belli etmeden, başka bir işle ilgilenirken bile bir gözü hep sizin üzerinizdedir. İlk zamanlar bu sahiplenme duyguları çok hoşunuza gidecektir. Çünkü ilişkide sevdiği kişileri çok fazla sahiplenir ve hayatının merkezine oturtur. Fakat dediğim gibi sizinle ilgili en küçük ayrıntıları bile inceleyerek, sizden habersiz olarak kafasında yorumlar yapacak. Sonrada ummadığınız bir anda bu niye böyle diye üzerinize gelecek. Siz ona durumu yanlış anladığını istediğiniz kadar anlatmaya çalışın. O çoktan içinde ki paranoyak duygularını sizin üzerinize salmıştır. Bu duygular inatla da birleşince tarifi mümkün olmayan bir karakter çıkmıştır ortaya. Onu düşüncelerinden geri döndürmek için size tek söyleyebileceğimiz ” Bol şans” çünkü işiniz çok zor olacak.

Başak Burcu Kadını: Neyse ki kadını erkeği kadar inatçı değildir. Başak kadını çok mülayim, temiz, titiz, evcimen, tam bir hanım efendidir. Bu kadınlarla evlenen erkekler şanslı erkek grubunda yer alırlar. Çünkü erkeklerini mutlu etmek, iyi bir anne olmak onlar için ideallerin en büyükleridir. Evinize geldiğinizde huzurlu, temiz ve güzel yemek kokularıyla dolu bir ev hayal ediyorsanız, hayatınıza hiç düşünmeden bu kadınları almalısınız. Bu kadınlar eşlerini sahiplendikleri kadar da sadıktırlar. Sadakat onlar için her şeyin önünde gelir. Sadakat duygusunu bir sarsarsanız size asla güvenmez ve ayrılık için tek nedeni de ”aldatılmak” olacaktır.

Başak Burcu İş Hayatı: Her zaman tertipli, düzenli ve titiz çalışan insanlar oldukları için patronları tarafından çok fazla sevilir ve taktir edilirler. İş arkadaşları tarafından da sorumluluk duygularından dolayı her zaman taktir toplarlar. Kolay kolay bir iş yerinde Başak burcundan bir insanı sevmeyen kişi olmaz. Çünkü onların kimse ile işi olmaz. Yarışmak, hırs gibi anlamsız duyguları da yoktur. Düzgün bir şekilde çalışıp, helalinden paralarını kazanmak en büyük idealleridir. Bu şekilde işlerine yaklaştıkları içinde hem iş arkadaşları hem de patronları tarafından çok sevilen elemanlardır.

Başak Burcu Ekonomik Hayatı: Başta da bahsettiğimiz gibi Başaklar Varyemez tiplerdir. Tek lüksleri kaliteli giyim olan bu burcun insanları, bunun dışında harcanan parayı gereksiz ve müsriflik olarak görürler. Bu arada marka takıntıları vardır ama alış verişi bile ölçülü yaparlar. İhtiyaçları olduğu kadar kıyafeti en iyisinden alırlar. Bunun dışında para harcamayı çok sevmeyen başaklar, çok iyi para saklar ve biriktirirler. Kısa zamanda güzel birikimler yapıp gayrimenkule yatırırlar. Bir memur emekli olunca ev almayı hayal eder. Başak bir memur ise emekli olana kadar 2 – 3 tane ev almış, bankaya para bile atmıştır. Ticaret kafaları süper çalışır.

Başak Burcu Olumlu Yanları: Haddinden fazla dost canlısıdır. Hayatına çok kişi almaz ama aldığı insanlar için yapamayacağı şey yoktur. Temiz ve elit bir kişiliğe sahiptir. Dedikodu gibi kötü huyları asla yoktur. Bunu yapan kişilerden de nefret eder. Ağzı çok sıkıdır ve iyi bir sırdaştır. Dikkat ve analiz yeteneği çok yüksektir. Gözünden hiçbir şey kaçmaz. Bu dikkati ile de kolaylıkla başarıya ulaşabilir.

Başak Burcu Olumsuz Yanları: Hayatında ki insanı çıldırtacak kadar detaycıdır. Her şeyi inceler ve kafasına yatmayan bir konuda sizi soruları ile çileden çıkartır. Korkunç inatçıdır. Her konuda ben bilirim havası hakimdir. Hastalık hastası ve aşırı derece de geleneklere bağlı bir tiptir. Geleneklere uymayan kişileri de acımasızca eleştirip, hakir görebilir. Doğru ona göre tektir ve Tek doğru onun beynindekidir.

Başak Burcu Aile Hayatı: Aile içinde çok sevilen bir kişiliğe sahiptirler. Diğer bireyler tarafından hem sevilirler, hem de sayılırlar. Onların dünyasında saygının yeri çok önemlidir. Büyükleri saymaktan asla gocunmaz. Aile içi bireylerden biri saygısızlık yaparsa işte o zaman onun gazabına uğrar. Asla bu tarz davranışları hoşgörü ile karşılamaz.

Başak Burcu Aşk Hayatı: Başakla aşk yaşamak hem çok keyifli hem de çok yorucu olabilir. Çünkü detaycılığı ve titizliği ile sizi çileden rahatlıkla çıkartabilirler. Siz ona ne kadar çok özgüven verseniz de onun aklında hep bir acaba olur. Aldatılmak en büyük korkusudur. Bunu yaşamaktansa ölmeyi yeğlerler. Kendileri de asla aldatmaz ve ilişkisine evliliğe gidecek gözüyle bakar. Günü birlik, yarını olmayan aşklar onlara göre değildir. İlişkide bile mantığını öne çıkartır ve ona göre davranışlar sergiler.

Başar Burcu Psikolojisi: Paraya olan düşkünlüğü ve titizliği onun en büyük depresyon sebepleridir. Parasız kalmak, onları delirtip çileden çıkartabilir. Böyle durumlarda rahatlıkla kontrolü kaybedebilirler. Aynı zamanda titizlik hastalıkları da ilerleyen yaşlarda da devam ederse, farklı ruhsal sorunlar yaşamanıza hatta ilaçla tedaviye kadar ilerleyen sonuçlar doğurabilir.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir