Boğa Burcu Özellikleri

Boğa Burcu ( 20 Nisan – 20 Mayıs) Genel Özellikleri

Astrolojinin alıngan yıldızları Boğalardır. Havadan nem kapar söylemi tam bu burca uygun bir tabirdir. Gücü çok severler ve güçlü olmak içinde her yolun mubah olacağı düşüncesini savunurlar. Bu burçtan bir insan Fakir ama gururlu genç yerine zengin ama sevimsiz genci evlilik için tercih edebilir. Bu burcun insanı ilişkilerinde her ne kadar duygularını çok yoğun ve tutkulu bir şekilde yaşasalar da onlar için asıl önemli olan zenginlik ve lükstür. Sadece aşk için evlilik yapacak bir tarza sahip değildirler. Bu maddiyata verdikleri büyük değer yüzünden bazen onları çok seven ve değer veren insanları da düşünmeden kırabilirler. Gerçi hatalarını hemen anlar ve telafi için çalışırlar. Fakat her zamanda telafi konusunda yeterli ve başarılı olamayabilirler.

Sanata ve güzel olana olan ilgileri, onları her zaman işte de sosyal yaşamın içinde de seçici bir kimliğe sürükler. Hayatınızda bu burçtan bir insan varsa, kendinize çok iyi bakmalısınız ve her yerde bir numara olmalısınız. Basitlik ve bayağılık onu bir anda sizden soğuttuğu gibi tamamen koparta da bilir.

Boğa Erkeği: Bulunduğunuz bir toplumda delici bakışlara sahip bir erkek varsa bu Boğa erkeğidir. Kesinlikle bakışları ile karşısında ki taciz etmekten çekinmez. Son derece cürretkar ve tahrik edici bakışlara sahiptir. Bir bayandan etkilenmesi onun hiçbir sınırı tanımaması için yeterlidir. Fakat öyle çok her bayanda da etkilenmezler. Çok seçicidir. Kadında kaliteye çok önem verir. Giyiminizden tutunda, gülüşünüze, konuşmanıza kadar her şeyiniz elit olmak zorundadır. Toplumda aşırı sesle kahkaha atmanız, ya da erkeklerin olduğu bir toplumda fazla rahat davranmanız bu erkekleri sizden soğutacağı gibi sizden nefret etmelerine de yol açabilir. Siz siz olun sakın ola bu erkekleri hafife almayın. Çünkü intikam duyguları oldukça yüksek olan bir burçtur.

Boğa Kadını: Evine bağlı, tipik bir Anadolu kadını ruhu arıyorsanız ilk tercihiniz bu kadınlardan yana olsun. Onlar için aile kavramı her şeyin önündedir. Arkadaşları ile dışarıda geçirecekleri, eğlenceli saatleri ailesiyle geçirmeyi tercih eden, manevi yönü çok yüksek olan insanlardır. Bu kadınları etkilemek istiyorsanız en az onlar kadar köklerinize ve aile kavramına bağlı olmalısınız. Kendi dünyasında sessiz, sakin ve mağrur bir duruşları vardır. Bu gizemli havaları ile de her erkeği etkileyecek bir çekim gücüne sahiptirler. İhanet ve sadakatsizlik onların kitabında yazmaz. Sevgilileri şöyle dursun arkadaşları bile bunu yapsa anında siler atarlar. Hayatınız boyunca karşılaşabileceğiniz en güçlü karakter ve yine en sadık kişilikte olan kadınlardır. Her erkeğin hayalini süsleyecek ideal kadın portföyüne fazlasıyla uygun bir yaşam çizgileri vardır.

Boğa Burcu İş Hayatı: Başta da söylediğimiz gibi bu burcun insanları daha çok lükse ve paraya düşkündürler. Konforlu yaşam standardını yakalamak içinde her yolu zorlarlar. Tek eksikleri vardır. Oda bunca isteklerine karşılık çokta tembeldirler. Arzuları ve çalışma azimleri genelde aynı paralel çizgide buluşmaz. Bundan dolayı para kazanma isteklerinde biraz sıkıntılar çıkabilir. Aslında onlar için lükse ulaşmak için her zaman yorulmadan kestirme yollar takip edilebilir. Mesela zengin biri ile evlilik gibi…  Bunun dışında iş hayatları çok parlak değildir. Çünkü çok çabuk yorulup tembellik isteyen tiplerdir. Masa başı işleri, bedenlerini çok yormayacak işler onlar için ideal olacaktır. Bu sayede çok daha başarılı olabilirler.

Boğa Burcu Ekonomik Hayatı: Napolyon’a bir savaş yapıp kazanmak için ne gereklidir denince. Yanıtı ” Para, Para, Para” olur. Napolyon da Boğa burcumuydu bilinmez ama bu burcun insanlarının mantığı ile Napolyon’un ki bire bir örtüşür. Ekonomik özgürlük ve rahat onlar için her şeyden önemlidir. İnsanların onlar için ” Vay ne kadar zengin” demesi, her şeyden önemlidir. Bu güce sahip olan Boğalar çok mutlu olurken, sahip olamayanlar pek de azla mutlu olduğu söylenemez.

Boğa Burcu Olumlu Yanları:  Pratik zekaları, olumlu yaklaşımları ve sır tutma özellikleri ile çok iyi bir dost, arkadaş olabilirler. Onlar için insanların mutlulukları çok önemlidir. Çevrelerinde ki insanlara her konuda yardımcı olmaya çalışırlar. Erkeklerinin babacan, kadınlarının da anaç bir yanı vardır.

Boğa Burcu Olumsuz Yanları: En çekilmez yanları lükse düşkünlükleri, tembellikleri ve alınganlıklarıdır.  Onlara bunu neden böyle yaptın diyemezsiniz. Dünyanın sonu gelmiş gibi tribe bağlayıp, sizi delirtebilirler. İş yerinde aynı işi yapan kişiler arasında farklı biri ondan fazla zam alırsa öfkesi ile orda ki herkesin huzurunu kaçırabilir.

Boğa Burcu Aile Hayatı: İyi bir evlat aynı zamanda iyi bir anne, babadırlar. Şöyle ki ailelerine ebeveynlerine her zaman bağlı ve düşkün bir evlat olacaklardır. Parmakla gösterilen bir evlat varsa oda bu burcun insanıdır. İlerleyen zamanlarda evlenip kendileri ebeveyn oldukları zaman da çok iyi aile reisleri olurlar. Aile yaşamları oldukça iyi ve sıcaktır. Örnek aile bireyleridir.

Boğa Burcu Aşk Hayatı: Çok tutkulu bir aşıktır. Sevdiği zaman ölümüne seven tiplerdendir. Aşk onlar için günü birlik yaşanan, şıp sevdi duygular değildir. Aşkı hakkı ile yaşarlar ve yaşatırlar. Uzun soluklu, hatta sonucunda evlilik olabilecek bir birlikteliğe hazır değilseniz bu insanlarla ilişki yaşamayı düşünmeyiniz. Çünkü boğalar ilişkilerini çok önemser ve ciddiye alırlar. Onlar için öncelik ilişkide ciddiyettir. Sizin ona olan samimiyetinize inanırsa, ayağınızı yerden kesecek bir aşkı size sunar. Bu konularda Boğa insanının eline kimse su dökemez. Sizin hizmetçiniz olur ve bunu yaparken de utanmaz, sıkılmaz. Bir kadını ya da erkeği mutlu etmesini bilen en ideal burçtur.

Boğa Burcu Psikolojisi: Adını aldıkları hayvanın özelliği olan bir anda parlama, öfkelenme maalesef ki tüm burç insanlarında bulunan bir psikolojidir. Varlık da mutlu olan bu insanlar darlıkta depresyonu en diplerde yaşarlar. Yokluk psikolojisini en derinden yaşayan burçların başında gelirler. Konu para olmadıktan sonra dünyanın en tatlı insanlarıdır boğalar. Maddiyat işin içine girince psikolojilerinin bu durumdan felaket şekilde etkilendiği bir gerçektir.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir