Çizgi Falı Nedir?

Çizgi Falı bakmak uzun yıllardır sürmekte olan bir gelenektir. Üstelik fal bakma yöntemleri içinde de en yaygın olanlarından biridir. Amacı değişik yöntemlerle akılda var olan soruların net cevabını bulmak olan bu falın işlenmesi ve başarıya ulaşması için bir takım gereksinimleri vardır. Birden çok yöntemi olduğu için öncelikle kendinize en uygun olanını seçmeniz gerekmektedir. Seçeceğiniz temel yöntemler içinde de toht tabletleri, kutsal kartal ve kader çarkı yer almaktadır ve bunlar bu falın başlıca yöntemleridir.

Kader Çarkı’nı diğer fallardan ayıran özelliği ufak ufak yuvarlaklardan oluşturulmuş şekille yapılıyor olmasıdır. Yuvarlak şekilden meydana gelen daire ortasından çizgi çekilir ve geride kalan yuvarlaklar da etrafına bağlanır. Sonraki adım her bir tane yuvarlağa 1’den 12’ye kadar bir sayı vermektir. Her bir sayının kendine özgü bir açıklaması vardır ve akıldaki soruların yanıtlarını verecek olan da bunlardır.

1 numarayı sürpriz bir duruma, 12 numarayı da bir dostunuzdan gelecek olan maddi destek olarak yorumlayabilirsiniz. Kader Çarkı tekniğini uygularken, çizgi falına bakılmakta olan kişinin gözleri bağlanır ve hiç göstermeden eline sivri uçlu kalem verilir. Bir sonraki adımda da falına bakılmakta olan kişi rastgele bir yer seçer ve kalemin ucu ile dokunup çeker. Burada falı bakan kişi devreye girerek hangi sayıyı seçtiğine bakar ve anlamını yorumlar.

Çizgi falındaki diğer bir yöntem de Kutsal Kartal yöntemidir. Bu falı uygularken kartal resmi çizilen bir kağıdı parçalara ayırarak, her bir parçaya 1’den 15’e kadar sayı verilir. Kutsal Kartal’da anlamlar değişeceği için 1 numara uzun yolculuk anlamına gelirken, 4 numara denizde çıkılacak olan seyahat anlamını taşır. Yine bir kalem kağıt üzerinde gezdirilir ve durdurularak bakılır.

Çizgi falının en yayın kullanılan yöntemi de Toht Tabletleridir. Mısır kültüründen karşımıza çıkmakta olan bu tabletler sıkça başvurulan yöntemlerden biridir. Bu defa halka ya da kartal yerine 2 tane toht tableti çizilir. 3 kenarı dikdörtgen şekle getirilir ve üst bölüm kubbeye çevrilir. İç kısmı 6 parçaya ayrılır ve her iki tablette yer alan altı boşluğa 1’den 12’ye kadar rakam verilir.

Toht tabletleri yönteminde rakamlar yeniden değişime uğrar ve 2 sayısı büyük şans müjdecisi olarak karşımıza çıkarken, 9 daha üsluplu ve konuşmalara dikkat etmenizi öğütlemektedir. Bu yöntemde de ucu sivri kalemden şaşılmaz ve kalemi iki tablet arasında gezdirerek, aniden durdurarak yapılır.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir