Gezegen ve Yıldızlar

Gezegenler ve Yıldızlar: Astrolojide burç hareketlerini önceden tahmin etmek ve kader çizgileri hakkında yorumlar yapmak için gök biliminden faydalanıldığını biliyorsunuz.

İşte bu gökbiliminde incelenen en önemli iki faktör gezegen ve yıldızlardır. Her ikisinin de astrolojide ki yeri ve önemi farklıdır.

Yıldızlar güneşin etrafında dönmedikleri için sabit yıldızlar olarak kabul edilir. Astrolojide çok önemli olan bazı yıldızlar vardır. Bunlar; Acrab, Fomalhaut,Pleidas, Preaspe, Capul Algol, Aldebaran, Pollux, Bellatrix Antares, Deneb ve Orion yıldızlarıdır. Bunlar sadece sayabildiğimiz önemli birkaç yıldızdır. Bunların bir kısmı güneşi temsil ederken bir kısmı da ayı temsil eder.

Astroloji den örnek verecek olursak; Acrab, insana kötülük ve sıkıntı verir. Arcturuse: şan, şöhret ve parlak bir gelecek demektir. Her yıldızın temsil ettiği mana farklıdır.

Gezegenler içinde aslında durum çok farklı değildir. Onların tek farkı güneşin ve ayın etrafında dönmeleridir. Bu sayede doğum anınızda gezegenlerin konumları incelenerek tahminler yürütülebilir. Bunlara örnek verecek olursak; astroloji de ki karşılığı kırmızı gezegendir.

Öfke ve kini temsil eder. Bunun gibi diğer tüm gezegenlerinde astrolojide bir karşılığı vardır ve ifade ettikleri anlamlar bulunur.

Yine bu gezegen ve yıldız hareketlerinin yanında güneş ve ayın da konumları çok önemlidir. Astrolojinin incelediği matematiksel açıların belirleyicisidir. Bu iki önemli dünya uydusunun da temsil ettiği farklı duygu ve düşünce yoğunlukları bulunmaktadır. Hepsi kendi içinde ayrı ayrı ele alınıp incelenilmelidir.

Bir yorum

  1. Hayatımı nerede yaşıyor olursam olayım ben bu durumu her zaman merak etmişimdir. gerçekten çok ilgili bir konu olmuş.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir