Katina Falı Nedir?

Katina’nın Deste Falı, En popüler olmasının nedeni kişilerin Aşk hayatı konusun da bilinirliğidir. ‘Deste’ adı Verilir ve 65 Kart ile oluşmaktadır. Aşk ve Sevgi ilişkilerinde oldukça iyi ve yeterli sonuçlar verebilen Mitolojik yapı da olan Fal Bakma tekniğidir. Kart üzerinde bulunan karakterlerin daha önce ki yıllarda yaşamış olduklarına inanılır. Bu da aslında bu türü daha etken ve kabul kılar. Genelde insanlar bunu Tarot Falı ile benzerliği olduğu konusun da ısrarcı olsalar da aslında daha farklı metot ile bakılır.

Katina Falı Nasıl Ortaya Çıktı?

Katina Falı bundan uzun seneler önce hayatımıza giriş yapan bir fal çeşidi olmaktadır. Katina Falı’nın ortaya çıkışı ilk olarak İzmir ilimizde gerçekleşmektedir. Fal adını İzmir’de ikamet eden bir bayandan almaktadır ve bugüne kadar aynı ad ile gelmeyi başaran nadir fallar arasındaki yerini korumaktadır. İzmir’de ortaya çıkan Katina Falı’nın insanlık ile buluşmasına yardımcı olan grup ise büyücülerdir.

İzmir’de yaşayan büyücülerin yaptıkları uğraşılar sonucunda ortaya çıktığı söylenen Katina Falı o zamandan bu zamanlara değin gelmeyi başarmıştır. Günümüzde nasıl ki İstanbul en büyük ticaret şehri ise; o zamanlar İzmir kozmopolit ve ticaretin merkeziydi. Büyücülerin yanı sıra İzmir’in kozmopolit yapısı da Katina Falı’nın ortaya çıkmasına yardım etmiştir.

Katina Falı’nın Özellikleri Nelerdir?

Katina Falı’nın ortaya çıkışını anlattıktan sonra şimdi sizlere bu falın öne çıkan özelliklerinden ve bakılış tarzından söz etmek istiyoruz. Fal ile ilgilenen insanlar Katina Falı’nı bilmeseler bile Tarot Falı’nı kesinlikle bilmektedirler. Bu yüzden sizden Katina Falı’nı anlatmak için Tarot Falı’nı hatırlamanızı istiyoruz. Bakılış özelliği açısından Tarot ile aynı olan ve kartlar ile bakılan fallar grubundadır. Konusu itibari ile sadece aşk için bakıldığını söyleyebiliriz. Ekonomik, iş durum ve aile hayatı ile baktırmak isteyenler Katina Falı yerine Tarot Falı’nı tercih etmeliler.

Katina Falı’nda Kartların Özellikleri Nelerdir?

Yazımızın başında da dediğimiz gibi büyücülerin katkısı sonucunda çıkan Katina Falı’nda Musevi’den Hıristiyan’a ve hatta Müslüman büyücülere kadar geniş kitle bulunmaktaydı. Bu falın kartlarında mitolojiden günümüze zihnimizde yer etmiş olan kahramanlar bulunmaktadır. Katina Falı bakan falcılar mitolojik kahramanların özelliklerini bilmekte ve bu kahramanların özelliklerinden yola çıkarak size falınızı bakmaktadır.

Aşk yaşamınızdaki her noktaya değinen Katina Falı’nda element desteleri yer alıyor. Bu desteler diğer kartlardan ayrı bir yerde tutulmasına özen gösterilmelidir. Katina Falı’nda kartlar açılır, sonra element kartları açıklanarak sorular olumlu yönde ya da olumsuz yönde cevaplanır. Dolayısı ile de Tarot Falı’na bu yönde benzemektedir.

Karar Açılımı Nedir?

Açılımda her ne kadar birden fazla durumlar oluşuyor olsa da kararın verilmemesi durumuna yöneliktir.
Toplamda 7 kart Açılır. Tipik Sorular = Seçeceğim hangi yol benim için daha iyi olacak? Bu genelde bakan kişi tarafından yöneltilen soruların sadece bazılarıdır. Genelde Katina Falı kişilerin kendileri için yorumlama biçimidir.

İlişki Açılımı Nedir?

Farklı mevkilerde olan ya da bir birlerinden bağımsız olarak yaşamlarını sürdürmekte olan iki insanın açılım sonucunu verir. Bu doğrultu da kişiler ilişkileri hakkında Katina Kartları sayesinde bilgi edinirler. Çoğu zaman kişiler Aşk ikileminde kaldıklarında bu yöntemi kullanırlar. Daha önceleri genel olarak kişilerin hayatları konusunda deneyim sahibi kişilerin yoğun olarak baktıkları fal tekniğidir.
örneğin iş, komşuluk ya da aile ilişkisi. Toplam 7 kart açılır. Tipik Sorular = A ile olan ilişkimin durumu

İmparator Açılımı Nedir?

Her tür soruya uygundur, bu sistem, gelişim süreçleri, arka planda kalan şeylerin aydınlatılması,
gelecek zaman, neden öğrenme ile ilgili soruları yanıtlar. Eğer belirli bir soru türü için hangi açılım
sisteminin kullanılması gerektiğinden emin değilseniz, İmparator açılımını kullanabilirsiniz. Toplam 10
kart açılır Bu sayede belirli bir soru üzerinden gitmenize gerek kalmaz.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir