Kova Burcu Özellikleri

Kova Burcu ( 20 Ocak- 18 Şubat ) Genel Özellikleri

Burçlar içinde en evrensel ve toplumsal burçtur. Kova insanı dünyaya boş bir hayat yaşamak için gelmemiştir. Yaşadığı toplumda ki insanlara yardım edebilmelidir. Evren içinde derin çalışmaları ya da düşünceleri vardır. Hümanist, barışçıl insanlardır. Dünyada her şeyin sevgi ile çözülebileceğine inanırlar. Özgürlüklerine aşırı derece de düşkündürler. Emir almak ya da emir vermek hiç onlara göre olan şeyler değildir. Çok yüksek bir makamda vazife sahibi olsa, emrinde çalışan insanlara emir kipiyle konuşmak yerine rica ile hitaplarda bulunurlar. Bunun içinde çok sevilen ve sayılan bir kişiliğe sahiptirler. Her zaman idealleri olan bir burçtur. Çalışmasının tek amacı da bu ideallere ulaşmaktır. 12 Burç içinde parayı en az seven hatta maddiyata hiç önem vermeyen tek burç Kovadır. Hatta bu burçtan olan çoğu insan, paranın insanları kirlettiğine inanırlar. Çok entelektüel ve kültürlü insanlardır. Bulundukları toplumda sıradan muhabbetler, dedikodu, boş makaraların olması onları çok sıkar. Onlar bilimden, kültürden konuşmaktan keyif alırlar. Yardım etmek onların işidir. Sokak insanlarına, sokak hayvanlarına bu burcun insanından daha çok kimse yardım edemez. Bu burcun insanlarının dostluğunu kimse kaybetmek istemez. Mükemmel bir dost ve fikir insanıdır. Bir sıkıntınız olursa, size birçok fikir üreterek çözümler bulmanız konusunda size yardımcı olurlar.

Kova Burcu Erkeği: Bu burcun erkekleri son derece kibar ve entelektüel tiplerdir. Nazikliği ve düşünce yapısıyla muhabbet ettiği her bayanı rahatlıkla etkileyebilir. Bu burçta dünyaya gelen erkekler asla azla yetinmezler. Hele ki konu bilgiyse, bu konuda yeni öğretilere fazlasıyla açıklardır. Sürekli olarak kendilerini geliştirmeye çalışırlar. Dahiler burcunun bir ferdi olmanın hakkını fazlasıyla verirler. Tek kötü yanları tembel oluşlarıdır. Bedenlerini yormayı ve incitmeyi sevmezler. Onların tüm işleri beyinleriyledir. Her konuda beyinlerini patlatana kadar zorlar ve bundan da çok büyük keyif alırlar. Bu burcun erkeklerinin bilim adamı olma eğilimi çok yüksektir. Çünkü maddiyata önem vermeyen bu insanlar beyinlerini insanlık için zorlar ve buluşlar yaparlar. İnsanlık adına bir şey yapmak, kendi şahsı çıkarlarının çok önündedir. Bu burcun erkeklerini sadece zeki ve bakımlı kadınlar etkileyebilir. Fakat bakımın boyutu, aşırı süse dönüşürse onları itersiniz. Çünkü sadelik her zaman ilk tercihleri olacaktır.

Kova Burcu Kadını: Yönetmeyi çok iyi bilen zeki kadınlardır. Toplumda herkesin gıpta ile baktığı bir zekaya ve ince bir espri yeteneğine sahiptir. Neşesi ve zekası ile insanları kendine hayran bırakır. Dostluğu ve arkadaşlığı eşsizdir. Onlarla muhabbet etmeyi hem bayanlar hem de erkekler çok sever. Çünkü bilgi ve görgüsü ile her konuda konuşacak bir seviyeye sahiptir. Kendisini çok geliştirmiş entelektüel bir yaşam tarzları vardır. Tiyatro, sinema, konser gibi kültürel etkinliklerde bulunmaktan çok keyif alırlar. Yardımlaşma dernekleri, sosyal fonlar vs gibi yardım kuruluşlarında aktif görev alarak, ihtiyacı olanlara yardım götürürler. Onlar dünyaya evlenmek ya da anne olmak için gelmemişlerdir. Dünyaya insanlara yardım etmek için gönderilmiş bir melektirler. Tabi ki evlendikleri zamanda çok iyi bir eş ve anne olurlar. Fakat bekar yaşamlarında ki kadar etkili olarak sosyal yaşamın içinde bulunamazlar.

Kova Burcu İş Hayatı: Bu burcun insanı iş dünyasının içinde çok çabuk yükselme gösterir fakat iş hayatı onları çok sıktığı için mesleklerini bulamadıkları zaman, hiçbir para birimi onları iş yerinde tutmaya yeterli olmaz ve istifa ederler. Onlar için önemli olan, yaptıkları işten bir şeyler öğrenmeleri, faydalı olabilmeleri ve asla körelmemeleridir. Bir işin kendilerini sosyal olarak körelttiğini düşünürlerse o iş yerini anında terk ederler. Hiçbir para birimi onları yollarından geri çeviremez.

Kova Burcu Ekonomik Durumu: Paraya hiç değer vermeyen, hatta parayı sevmeyen tek burçtur. Parayı sevmeden hayat sürdürülür mü? Sürdürülemeyeceği için mecburiyetten para kazanırlar. Para harcarken de hiç sonrasını düşünmezler. Bir anda ellerinde ne varsa hepsini harcarlar. Buna rağmen çok zeki yapıları ile çok fazla maddi sıkıntı yaşamazlar. Onların hayatında para bir yandan giderken, diğer yandan da geri gelir. Para sadece saklanmaz. Para biriktirmekten nefret eden bir yapıya sahiptirler.

Kova Burcu Olumlu Yanları: Çok barışçıl ve sıcak insanlardır. Yardım etmek, insanlara faydalı olmak hayat felsefeleridir. İçlerinde sonu gelmeyen bir sevgi ve küçük bir polyana yaşar. İçlerinde ki o kutsal ses onlara hep iyiyi ve doğruyu öğütler. Zekaları ile insanlık için önemli olan buluşlara imza atarlar. Yeniliğe ne kadar meraklı ve açıklarsa bir o kadarda geçmişlerine bağlıdırlar.

Kova Burcu Olumsuz Özellikleri: Çok dik kafalıdırlar. Onlardan bir şey istemek itaat etmek olarak algılanabilir. İtaat etmeyi sevmedikleri ve aşırı derece de özgürlüklerine düşkün oldukları için evlenmek istemezler. Evlilik hiçte onlara göre değildir. Haddinden fazla kendini beğenmiş ve ukaladır. Bazen de çok bilmişlikleri yüzünden patavatsızlık yapıp, insanları kırabilirler. Açık sözlülükle, boş boğazlığı bazen birbirine karıştırırlar.

Kova Burcu Aile Hayatı:  Ailede baskıcı bir yapı hakimse kesinlikle o evde büyük sorunlar var demektir. Çünkü asla baskı altına girmezler. Anne, babaları dahi olsa işlerine karışmalarına tahammül edemezler. Kendileri anne, baba oldukları zaman ise çocukları çok şanslı olur. Hep onları anlamak ve arkadaşlık yapmaya programlı ebeveynleri olacaktır. Kolay kolay çocuklarına kızmazlar. Her şeyi onlara güzellikle anlatmaya çalışırlar. Sevilen ebeveynlerdir.

Kova Burcu Aşk Hayatı: Aşk onları sıkmadığı, isteklerde bulunmadığı sürece onu da partnerini de çok mutlu edecektir. Fakat karşı tarafın aşırı kıskançlıkları, sahiplenme duygusu ve istekleri başlayınca Kovalar bu ilişkiden soğur. Bir ilişkiden soğuyan kovayı da, hiçbir kuvvet orada tutamaz. Bir yolunu bulur, sizi de kırmadan ilişkiden kopar. Onlar için tutku çok önemli değildir. Zeka olarak uyum sağlanıyorsa ve karşısında ki insan düşünceleri ile onu etkileyebiliyorsa, tutku zaten kendiliğinden gelişir. Aşk da bile mantık arayan ender bir burçtur. Onlar için aşk bir beyinle doğru orantılı olmak zorundadır.

Kova Burcu Psikolojisi: Manevi yönü çok ağır basan Kovalar, belki de en sağlam karakterli insanlardır. Sürekli olarak beyinlerini faydalı şeylere yordukları için depresyon, bunalım vs pek onlara göre olan şeyler değildir.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir