Nohut Falı Nedir? Nasıl Bakılır?

Nohut falı, bilindiği üzere en eski fal türlerinden biridir. Günümüz da iş ve ilişki anlamında yetersiz görülen durumlar da bakılmak istense de bu durum daha yaygın bir hale gelerek Evlilik ve kötü giden ilişkiler için doğru cevapları almayı hedeflenerek Nohut falı bakmak istenir. Toplam da 41 adet nohut olması gerekirken bunları yere ya da temiz bir masanın üzerine usulüne uygun olarak sermeniz gerekir.

İlginizi Çekebilir: Evlilik Falı

Tabi masa üzerine serdikten sonra iki elimizi de kullanarak iyice karışmasını sağlamamız gerekiyor. Daha sonra okumanız gereken dua bir fatiha ve 3 ihlas süresi olmalıdır. En önemli kısmı ise tutulan niyettir. Bu konuda için çok iyi düşünmeniz ve kafanızın karışık olmaması gerekir. Ayrıca birden fazla soru ile yorum istenmez.  Şimdi gelelim diğer önemli olan detaylara.

Nohut Falı Nasıl Bakılır?

Nohut falı nasıl bakılır? sorusuna en net cevap şu şekilde açıklanabilir. İlk dağıtıldığın da almış olduğu şekil değiştirilmeden almış olduğu biçime göre yorumlanır. Nohutlar dizilişi itibari ile karşılaştırılarak devam edilir.

Açılma şekli: nohutlar gelişi güzel üç bölüme ayrılır, geri kalanlar bir tarafa konur. Örneğin şöyle bir şekil meydana gelir.
… .. …
Dörder dörder bir tarafa ayrılan nohutlar karıştırılır. Yukarıdaki işlem tekrar edilir. Böylece ikinci sırada oluşturulur. Aynı şekil de hareket edilerek üçüncü sırada dizilir. Bu suretle üçer sıradan ibaret şu şekil oluşur.
… …. ..
. .. ….
…. .. ….
Yalnız bölümleri ayırırken sağdan sola dizmek gerekir. Dokuz haddin her biri 1,2,3, veya 4 adet olabilir, 5 veya daha fazla olamaz.
. Bir Allah’tır. Bir ile başlayan fal her yönü ile hayırlıdır.
.. Fikir: üzüntü ve olumsuz düşünceleri anlatır.
… Şükür: her yönden iyi ve ferahlık ifade eder.
…. Kısmet: maddi bir gelir. Bir evlilik, sevgili anlamındadır.

Bakıldığın da ikizler çok ağırlıklı göründüğün de bu istenilenin olmayacağı ve kötü olarak yorumlanır. Bunu kendiniz okuyabilir, ayrıntılı olarak görebilirsiniz. Bu konuda destek almak isteyen kişiler için uzman yorumcular da vardır.

Üçler ve dörtler fazla görünüyorsa, ‘kısmeti şükürlü fal’ derler ve bu en iyi sonucun olduğu söylenir.

Nohut Falı ile Evlilik ve İlişkimi Görebilir miyim?

Fal açıldığın da sayıların bazıları değişmez. Bu sayılar; Beş ve dokuz sayısıdır. Bu durumu çoğu uzmanlar ve bilen kişiler şu şekilde yorumlar. Genelde yalnız kaldığınız da Kahve falı ile alamadığınız bazı sonuçları burada bulabilirsiniz. Tabi bu konu her ne kadar kolay gibi görünse bile aslında zor ve karmaşıktır.

Bu durumda ‘başı beş, hatırı hoş’ derler. Dokuz olursa ‘başı dokuz işi tıkız’ derler.

Birinci sıra beş olup da birinci haddi de beş olursa fal daha iyidir. Çünkü 1 Allah ile başlıyor. Allah ile başlayan her şey iyidir, hayırlıdır.

Bakılan falda birinci sırada  … .. olursa ‘kuyruklu yıldız doğdu’, . … . şeklinden olursa ‘terazilendi’ denir. Her ikisi de makbuldür. Eğer ilk sıra … … … şeklini alırsa buna ‘ali falı’ denir. Bunda daha iyi ve hayırlı fal müjdeleyen olmaz. Bu şeklide başlayan falın arkası açılmaz. Bunu gördüğünüz de şunu bilmelisiniz ki istenilen sonuca artık ulaştınız demektir.

İkinci sıranın ikinci haddi yani tam ortası .. olursa fal çok kötüdür. ‘Ali falının’ tam mukabilidir ve . olursa ‘kısmet dışarıdadır’, istenilen henüz olamayacaktır. Mesela: mektup, yolcu, para, ilah vb. bekleniyorsa şimdilik gelmeyecektir. Aynı sıranın birinci haddi .. olursa fal yine iyi değildir. Orta sıranın yani ikinci sıranın ikinci haddi … olursa merak edilmemelidir, ferah bulamalıdır. … olursa kısmet içeri girmiştir. İstenilen şey olacaktır.

Aynı sıranın birinci ve üçüncü şekilleri 3 veya 4 nispeten iyidir. İkinci sıranın üçüncü haddi ile üçüncü haddin birinci haddi . olursa fal yol dökmüştür yani hayır vardır. Aynı sıranın ikinci haddi . olursa haberci kapıya gelmiştir. Neredeyse kapı çalınacaktır. İkinci ve üçüncü haddeler bir olursa gene yol dökmüştür. 2 olursa yine neticenin kötü olacağına işarettir.

Bu sıra …. . …. Olursa, buna ‘fal heğbelendi’ denir. Burada haber ve hediye olduğunu anlarsınız. Üçüncü, yani falın en son haddi müddet ifade eder.

Mesela . .. … …. olursa, istenilen şey hakkında 1,2,3 dakika, saat, gün, hafta, ay, seneye kadar bir olay ortaya çıkacaktır. Bu son had . olursa, bu nohut bir asamın ağzına verilerek dışarı gönderilir. Dışarıda ilk karşılaştığı adamdan (tanısın veya tanımasın) işittiği ( kendine hitap edilsin edilmesin) ilk kelimeyi gelip falcıya söyler. Fakat bu gelip gidiş esnasında hiçbir söz söylememek gerekir. Bu duygular ve çıkan sonuçlara göre uzman olan kişiler gerek gördükleri taktirde yorum yaparlar.

İlginizi Çekebilir: https://www.falbak.net/blog/el-fali-nasil-bakilir/

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir