Tarot ile Hava Grubu Burçları ve Astroloji

Tarot ile kağıt oyunu çok eski dönemlerden günümüze kadar uzanıyor. Bunun en büyük nedeni de popüler olmasının yanı sıra geleceğe dair bir takım bilgiler sunabiliyor olmasıdır. Etkenleri doğrultusunda bakıldığı zaman Tarot, geçmiş, şimdi ve gelecek bilgileri verir. Bunun yanında Astroloji olarak baktığımız da aslında bir birlerine ne kadar yakın olduklarını da görürüz. Ayrıca tarotfali.net adresinden de bunlara bakabilirsiniz.

Bu konuda daha çok ağırlıklı olarak gelecek değil de bizim geçmişten gelen özelliklerimiz ile bir yol haritası belirlenir. Buna örnek verecek olursak kişisel özelliklerimiz ve hayatın olağan akışları arasındadır.

Burçlar kendi aralarında 4 ana grupta incelenirler; Ateş, Hava, Su ve Toprak. Ana elementler başlığı altında incelenen burçların her birine özel Tarot kartı da bulunmaktadır. Burçların Tarot kartları fal baktırırken çıktığında yapılan yorumlama da burca yönelik olmalıdır.

Bu sayede dal sahibinin hem karakteristik hem de burç özellikleri ile birlikte yorumlar çok daha gerçekçi olmaktadır. Sizlere daha önce ateş, su ve toprak grubu burçların kartlarından bahsetmiştik. Bugünkü yazımızda ise hava grubu burçların Tarot kartlarından bahsedeceğiz. İşte hava grubu burçlar ve Tarot kartları…

İkizler – Aşıklar Kartı 

Ruh halinin iki kişi oluşu ile bilinen İkizler burcunu Tarot’ta Aşıklar kartı temsil etmektedir. Aşıklar kartı; kesin ve tek bir karara varma konusunda yaşanan bireysel zorluğu temsil eder. Aşıklar kartı Tarot falında çıktığında birbirinden farklı yollar karşısında nereye gideceğini bilemeyen birini yani kararsızlığı simgeler. Bu sebeple aslında İkizler burcu ile en uyumlu karttır. Hem karakteristik hem de burç özelliklerini öne çıkarır. Hangi yola gideceğini bilmeyeni temsil eden bu kart tüm yolların denenmek istediği ipucunu verir.

Aşıklar kartı bir karar verilmeden önce uzun süre kararın üzerine düşünülmesi gerektiğini söyler. İkizler burcunun doğasındaki gerginlik, huzursuzluk, ikilemde kalma ve hızla sıkılma özellikleri bu kart ile temsil edilir. Bu sebeple Aşıklar kartı, İkizler burcuna uzlaşmacı ve özverili davranmayı öğütler.

Terazi – Adalet Kartı 

Terazi burcu, burçlar arasında dengeli ve eşit davranışlarıyla ön plana çıkar. Adalet kartı ise Terazi burçları için adalet ve eşitlik sevdasını temsil eder. Aslında Terazi burcunun bir kefesinde arzular, bir kefesinde de ihtiyaçları yer alır. Ancak bu defa adaletin gözleri bağlı değil, açıktır. Adalet kartı Terazi burcuna idealist yapısından sıyrılarak etrafını her yönüyle görmesini öğütler.

Teraziler bazen gereğinden fazla katı davranarak kibir ve ikiyüzlülük gibi yönlerini ortaya çıkarabilir. Gözleri açık olan bu kart Terazi burcunun katı davranışlarında etrafını iyi bir şekilde gözlemlemeyi ve herkes için adil davranmayı öğütler.

Kova – Yıldız Kartı 

Kova burçları farkındalığı yüksek ve duygusal yönü güçlü kişilerdir. Tarot falında Yıldız kartı ise kozmik farkındalık ve bedendeki yedi çakrayı temsil eder. Bir ayağı suda bir ayağı da toprakta olan Yıldız kartı aslında doğadaki dengeye dikkat çeker. Bu denge burçlar söz konusu olduğunda yaşam ve bilinç arasındaki dengeyi simgeler.

Yıldız kartı Kova burçları için anlaşılmayan duyguları temsil eder. Bu duyguları spiritüel enerjiyi hatırlatarak ortaya çıkarır. Kalabalık ortamları seven Kova burçları için ortamdaki yenilikçiliğe dikkat çekmesi gerektiğini öğütler.

İlginizi Çekebilir: Fal Çeşitleri

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir