Tarot Kartları ve Büyük Arkana Serisi

Tarot kartları serisi 2 farklı grup ile ele alınabilir. Aslında bu makaleyi okuyorsanız bir çoğumuzun bunlar hakkında az çok bilgisi olduğunu düşünüyorum. Büyük ve Küçük arkana olarak adlandırılırlar. Bu seride olan Büyük arkana 22 kart ile tamamlanmıştır. Büyük arkana küçük arkanadan daha çok derin anlamlar ve gizemli durumları paylaşır. Deli kartı ile başlayan bu kart serisi son olarak dünya kartı ile son bulmaktadır. Bu konuda sunmuş olduğu bilgi ve yorumları da büyük arkana dan daha güçlü olabiliyor. Bunun en önemli nedeni sizlerin Tarot falı ile baktığınız yoruma yöneltmiş olduğunuz sorulardır.

İlginizi Çekebilir: Tarot Nedir

Büyük Arkana Doğrudan Burçlar ve Astroloji ile Bağlantılıdır

Bildiğiniz gibi Astroloji gezegenlerin ve yıldızların hareketleri ile yorumlanır. Bu durum büyük arkana kartı ile oldukça bağlantılıdır. Bu nedenle araların da ki ilişki başladığı ilk günden beri oldukça yaygın ve kullanılan yöntemlerdendir.  Bu nedenle Tarot Yorumu yapılırken büyük arkana oldukça etkilidir. Günümüz de bazı yorumlamalar da kişiler küçük arkana olarak da oldukça etki gördüklerini söylerler. Bunun nedeni de sorulan soruların kesin ve net bir dilde olmasıdır. Örneğin Evet Hayır gibi kesin ve net olmalıdır.

Buradan Ücretsiz bakabilirsiniz

Büyük Arkana Serisinin Kartları Nelerdir?

0-Deli: Risk alma, açık fikirlilik, çocuksuluk ve içindeki sesi dinlemek.

1- Büyücü: Yetenek, özgüven, yaratıcılık ve becerikli olmak.

2- Azize: Oluruna bırakabilmek, bütünlük ve sezgisel güç.

3- İmparatoriçe/Kraliçe: Bilgelik ve dişil güç, yeniliğin doğuşu, güzellik ve doğanın gücü.

4- İmparator/Kral: Otorite, düzen, liderlik, maddi başarı, azim, irade ve eril güç.

5- Aziz: Erdem, güven, manevi değerler ve anlam arayışı.

6- Aşıklar: Duygusal verilen kararlar, kendi yöntemlerini sevmek ve yol ayrımı.

7- Savaş Arabası: Yaşam deneyimi, bilinç kazanmak, hedefe yönelme, bilinçlenme, zorlukların ve çelişkilerin üstesinden gelmek.

8- Güç: Arzu, tutku, öz farkındalık, cesaret ve hayvani doğayla uzlaşmak.

9- Ermiş: Bağımsızlık, içe dönme, dış etkenlerden kurtulma, içsel huzur, kendi farkındalığına ulaşma, içteki ışığı keşfetmek.

10- Kader Çarkı: Kendi hayatının ve kaderinin sorumluluğunu üstlenme ya da eline alma, büyüme ve olgunlaşma, yolunda gitmeyen olay ve durumlar.

11- Adalet: Denge, dürüstlük, objektif bakış, adalet ve yargı.

12- Asılan Adam: Yeni bir görüş edinmek, yaşam yolu kazanmak için eskileri feda etmek, zorunlu dinleme, yeniye teslim olmak.

13- Ölüm: Ayrılık, eskinin sona ermesi, yeninin doğuşu, yaşam devamlılığı ve dönüşüm.

14- Denge: Denge, uyum, çevreyle uzlaşmak, kişinin kendiyle barışması ve kararlılık.

15- Şeytan: Kişinin kendi kötü özellikleriyle yüzleşmesi, bapımlılık, maddi güce bağımlı olmak, iyi niyet eksikliği.

16- Yıkılan Kule: İnşa edilen eski ve güvenilir şeylerin yok olması-yıkılması, yenilikler için yer açılması, farklı bir yola doğru özgürleşmek, öz farkındalık.

17- Yıldız: Geleceğe yönelik umutlar, beklentiler, kavrayış, kendine güven ve yaşam enerjisi.

18- Ay: Umutsuzluk, belirsizlik, endişe, korku, kabuslar, karanlık önseziler, bilinmeyenle yüzleşmek.

19-Güneş: Yaratıcı enerji, iyimserlik, sevecenlik, samimiyet, başarı, yaşama sevinci, yaratıcılık, özgüven.

20- Mahkeme: Kurtuluş, özgürleşme, kendini bulma, umut tohumlarının yeşermesi, bilincin uyanışı, değişim sürecinin olumlu sonuçlanması.

21- Dünya: Mutlu son, hedefe ulaşmak, uyum, mutluluk, başarı, kişinin kendini bulma yolunda atacağı önemli adımlar, kişinin kendisiyle ve evrenle bütünleşmesi.

Yukarıda liste halinde yer alan kartların tümü Büyük Arkana olarak adlandırılır. Dilerseniz belirli kaynaklardan bu kartların temel anlamlarını da inceleyebilirsiniz.  Yakın tarihte hazırlayacağımız makale ile bu konuda da destek vermeyi hedeflediğimizi bilmenizi isteriz.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir