Yaşam Koçu Nedir?

Yaşam Koçu Nedir? Kimlere Yaşam Koçu Denir? Yaşam Koçu Ne Yapar? Yaşam Koçu Rehberi

Hayatınızla ilgili kararlar almak istiyor ancak bu kararları verirken zorlanıyor musunuz? Ya da kariyer planlaması yaparken sorunlarla mı karşılaşıyorsunuz? O halde sizin bir yaşam koçuna ihtiyacınız olabilir. Gelin şimdi yaşam koçu nedir ve ne iş yapar? Yaşam koçu gerçekten faydalı mıdır? Yaşam koçu desteği almak gerekli midir? Gibi soruların cevaplarına değinelim ve hayatınızla ilgili tüm sorunlarınızı bir an önce ortadan kaldırmaya çalışalım.

İlginizi Çekebilir: Dert Ortağı

Yaşam Koçu aynı zaman da dertlerinizi de dinleyebilir, Çözüm sunar.

Yaşam koçu, hayatınızla ilgili belirlediğiniz hedefleri gerçekleştirmeniz adına size yardımcı olan profesyonel kişilerdir. Aldıkları uzmanlık eğitimi sayesinde yaşam koçu olan bu uzmanlar; kilo verme, işe girme, kariyer hedefleme ya da ilişkilerinizi düzeltme gibi konularda size yardımcı olurlar. Farklı açılardan bakma yeteneğine sahip, çözüm odaklı düşünen ve sorunların ortadan kaldırılması adına kriz yönetimi konusunda etkili çözümler üreten yaşam koçları her insan için gereklidir. Zira yaşam koçları, hayat yolundaki irili ufaklı tüm taşları sizin için yolunuzdan kaldırmakta ve size her alanda yardımcı olmaktadır.

Yaşam Koçu Gerçekten Faydalı mıdır?

Bu sorunun cevabı tamamen size bağlıdır. Mesela kilo problemleriniz olsun ve bu konuda çözüm üretemiyor olun. Bu nedenle diyet programlarına uyamıyor ve düşük özgüven nedeniyle sokağa çıkıp egzersiz yapamıyorsunuz. İstiyor ancak yapamıyorsanız bu durumda yaşam koçları, yapabileceğiniz çözümler sunarak sorunları aşama aşama ortadan kaldırmayı sağlamaktadır. Size uzmanlık bilgilerinden tavsiyeler verip doğru yönden hayata devam etmenizi mümkün kılmaktadır.

Yaşam koçluğu, psikoterapi ya da hipnoz tekniği değildir. Yaşam koçluğu, hayatınızdaki engellerle savaşmanızı sağlayan bir dost gibidir. Hayatınızdaki birçok sorunu yaşam koçu sayesinde adım adım ortadan kaldırabilir ve diğer insanlardan bir adım önde olabilirsiniz.

Yaşam Koçu Desteği Almak Gerekli midir?

Eğer tek başınıza çözemediğiniz sorunlar varsa, çözümü yanlış yerde arıyor olabilirsiniz. Ya da farklı bakış açılarına sahip olmadığınız için gözünüzün önündeki çözümleri göremiyor olabilirsiniz. Bu kesinlikle sizin suçunuz değil! Zira hayatta sorunu olmayan veya bu sorunlara çözüm bulamayan insan yoktur. İşte bu yüzden yaşam koçu desteği almak, çözümsüz gibi görünen problemleri ortadan kaldırmak amacıyla gereklidir. Yaşam koçu desteği aldıktan sonra hayat kalitenizin arttığını görecek ve sorunlarla daha çabuk başa çıktığınızı fark edeceksiniz.

Özgüven sorunları, aile içi problemler, kilo ya da diğer beden sorunları ile kariyer sorunları gibi sorunlardan yakınıyorsanız, yaşam koçu desteği alma vaktiniz gelmiş demektir. Size daha güzel bir hayat planı sunan yaşam koçları, işlerinizi daha verimli ve aktif bir şekilde yapmanızı sağlar. Eğer zaman ve kriz yönetiminde sorunlar yaşıyorsanız bu durumda yaşam koçu, sorunların kaynağını size gösterir ve bu sorunları birlikte aşmayı sağlar.

Yaşam Koçu ile Daha Güzel Bir Hayat!

Eğer sizin de yukarıda anlattığımız gibi sorunlarınız varsa ve çözüm bulamıyorsanız, yaşam koçuna ihtiyacınız var demektir. Sitemiz üzerinden alacağınız detaylı bilgiler ve iletişim bilgileri ışığında sizler de bir yaşam koçu edinebilir ve kendinize özel bir uzman desteği planı oluşturabilirsiniz. İsterseniz kilolarınızdan isterseniz de geleceğinizden yakının hiç sorun değil. Zira uzman desteği sayesinde tüm aşılmaz gibi görünen problemleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Yaşam koçları sadece hayatınızdaki sorunlara odaklanmaz. Aynı zamanda hayatınızda yolunda giden durumları da korumaya çalışır ve sorun çıkmaması adına gelecek odaklı düşünür. Arkadaşlarınızla ilişkilerinizi korumak, hayatınızdaki sorunları ortadan kaldırmak ve ailenizde meydana gelen sorunları da ortadan kaldırmak istiyorsanz yaşam koçlarımız sizleri beklemektedir. Şimdi iletişime geçerek gerekli tüm bilgileri elde edebilir ve hayatınızı yoluna sokabilirsiniz.

Bir yorum

  1. Ben bir dönem yaşam koçu olmak istedim ama bu iş gerçekten okumak anlamında büyük beceri gerektiriyor. Uzun ve soluklu görüşmelerde kendimi hiç iyi hissetmeyecek derecede yoruluyorum. tabi bu benim kendi görüşüm. Bu nedenle bu fikirden vazgeçmedim ama ara verdim diyebilirim.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir