Yay Burcu Özellikleri

Yay Burcu ( 22 Kasım – 21 Aralık ) Genel Özellikleri

Arkadaşlarına çok düşkün ve dost canlısı bir burçtur. Kalabalık bir toplumda bu burcun insanı gülüşleri ile tanınırlar. Çok sempatik bir gülüşe sahiptirler. Sevecenlikleri ve sıcak tavırları gözlerine yansır. 30 Yaşına da gelseler bir çocuk yanları vardır. Çocukluklarından hiçbir zaman bir şey kaybetmezler. Munzur yanlarını da tabi unutmamak gerekir. Kaç yaşına gelirlerse gelsinler şaka yapmasını ve insanları eğlendirmesini çok iyi bilirler. Entelektüel ve seçilen insanlardır.

Oldukça dışa dönük ve insanlarla olan ilişki bağları güçlü olan bir burçtur. Her ortamda neşe merkezi olurlar. Bunun yanında da köklerine ve dinlerine de çok bağlıdırlar. Hayal güçleri çok kuvvetli olduğu için yaratıcı işler tam onlara göredir. Bu tarz işlerde çok daha başarılı olmayı başarabilirler. Oldukça da sportmendirler. Spor etkinliklerinde bulunmaktan asla gocunmazlar. Bunu seve seve yaparlar. Toplumda başarılı diye nitelendirilen grupta yer alırlar. Fakat Yay Burcunun genel özelliği olan karşısında ki insanı yay gibi germesi özellikleri de yok değildir. Ani aldığı kararlar, inişler ve çıkışlarla hayatlarında ki insanların canlarını kolaylıkla sıkabilirler. Aslında bu onların ani gelgitlerinden ibarettir. O an söyledikleri şey sadece sizin canınızı sıkar, çünkü kısa bir süre sonra normale dönmüştür. Biraz dengesizlik olan bir burçtur.

Yay Burcu Erkeği: Bu burcun erkeği her şeyden önce entelektüel ve sıcak kanlı bir yapıya sahiptir. Oturmak, evde pineklemek vs hiç ona göre değildir. Sürekli hareket halinde ve bir şeylerle uğraşmayı seven bir yapıları vardır. Özgürlüklerine aşırı düşkün oldukları için yalnızlığı da severler. Bu tip erkekler karşı cinsten olan bayanları, espri yeteneği ve gülümsemesi ile etkiler. Bir bayandan etkilendiyse de bunu belli etmekten kesinlikle çekinmez. Direk bayanın yanına gider ve ilgisini belli eder. Sevdiği kadına ilgisini, sevgisini gösterirken maddi olarak da onu hediyelere boğar. Onun hayatında dünyanın merkezi olduğunuzu sanırsınız ama yanılıyorsunuzdur. Çünkü Yay erkekleri çok çabuk sıkılır ve bunalır. Evlilikten de korkar. İlişkinin ciddiyet kazandığını hissettiği anda bir yolunu bulur ve sizden kopar. Bu burcun erkeğinin evlenmesi için sadece aşık olması yeterli gelmez, hayatında ki insanın iyi bir eş ve iyi bir anne olacağını da kanaat getirmelidir. Bunlardan emin olmadan, kendini hiçbir evliliğin kollarına bırakmaz.

Yay Burcu Kadını: Eğlenmeyi ve gezmeyi çok seven Yay kadını, hayatın neşeli yanlarını alır ve hüzünlü yanlarını kendinden uzak tutar. Ortamda bir gerginlik durumu, tartışma vs varsa orayı anında terk eder. Kendini asla hiçbir sorunun içine sokmaz. Neşeli olduğu kadar bu konularda ciddi ve olgundur. Çok zeki bayanlardır, konuları anında kavrar ve ona göre gardını alır. Bu kadınlar belki de evlilik için en son düşünülecek kadınlardır. Çünkü onlar için kurallara uymak, kısıtlanmak veya onlara karışılması ortamı terk etmeleri için yeterli bir sebeptir. Haddinden fazla özgürlüğüne düşkün bir burçtur. Evlenmeye karar verebilmesi için karşısında ki insanın kesinlikle ona karışmayacağına ve onu kısıtlamayacağına emin olmalıdır. Evlendikten sonra da mükemmel bir partner, eğlenceli bir eş olurlar. Onların yanında sıkılmayı aklınıza bile getirmeyin.

Yay Burcu İş Hayatı: Sosyal yaşamın içinde hem çok sevilen hem de bir yandan çok eleştirilen bir burçtur. İşinde ki azmi, işten kaçmaması, sevecenliği çok sevilir ve taktir edilir. Fakat bunun yanında ki sabırsızlığı, anı çıkışları ve bazen de dürüst olmak adına, aklına her geleni söyler tavrı insanlarda antipati yaratabilir. Çok keyifli bir iş ortamında, bir şeye takılıp ortamı bir anda gerebilirler. Bu potansiyel onlarda fazlasıyla vardır. Fakat kendini çabuk toplar ve dağıttığı ortamı toplayıp, neşelendirmek içinde ellerinden gelen her şeyi yapar.

Yay Burcu Ekonomik Hayatı: Laylaylom takıldığı bir konuda maddiyattır. Asla ciddiye almaz. Ciddi güzel paralar kazanır ama onu harcamaktan da çekinmez. Para harcarken haddinden fazla hovardadır. Bu konuda hayatlarında bulunan insanı da kendilerinin peşinden sürükler. Parası bitene kadar harcar, sonra da maddi sıkıntı çeker. Eğlenmek için hiç acımadan para dökebilecek ender burçlardan bir tanesidir. Tutumluluk onlara göre değildir. Bu yönleri ile de hiçbir zaman ciddi mal varlıklarına sahip olamaz.

Yay Burcu Olumlu Yanları: Neşeli olmaları, insanları eğlendirmek için her şeyi yapmaları en olumlu yanlarıdır. Sportmen kişilikleri ve entelektüel yaşam şekilleri ile imrenilen bir yapıya sahiptirler. Sevdikleri için para harcamaktan çekinmezler. Mutlu olmak ve mutlu etmek onların hayat felsefeleridir. Mutsuzluktan uzak dururlar.

Yay Burcu Olumsuz Yanları: Haddinden fazla iyimser yaklaşımları olduğu için bazen kendilerine zarar verirler. Ani yaşadıkları iniş ve çıkışlarla insanları gerebilmekteler. Kaprisli tavırlar, çabuk bıkma ve ani kararsızlıkları insanı oldukça rahatsız eder. Güven veren bir burç mudur? Asla. Çünkü bir anda fikir değiştirip, sizi yarı yolda bırakmaktan çekinmez. Kararsızlıklarından en çok çevresinde ki insanlar etkilenir.

Yay Burcu Aile Hayatı:  Dünyaya gelir gelmez gülen tek bebeklerdir. Doğdukları andan itibaren o sıcacık gülümsemeleri ile insanları kendilerine çekerler. Her zaman sıcak ve samimi olmuşlardır. Ergenliğe kadar mükemmel gelen aile ilişkileri, ergen bunalımlarının yaşanması ile bazı sorunları peşi sıra getirir. Fakat bu sorunlarda çok uzun sürmez. Kendilerini kısa sürede toparlarlar. Evliliklerinde de çok sevimli anne ve babalar olurlar. Çocukları arkadaş olurlar. Evlerini neşelendirirler. Çocukları onlarla geçirdikleri zamandan çok keyif alır ve onlara büyük bir sevgi ile bağlanırlar.

Yay Burcu Aşk Hayatı: Bu insanları kendinize gerçek anlamda bağlamanız oldukça zordur. Çünkü size bağlanmış rolü yapıp, asla bağlanmayan bir potansiyele sahiptirler. Kararsızlıkları ve belirsizlikleri ilişkilerine de yansır. Bir insandan hoşlanırsa, onu elde etmek için sınır tanımaz. Fakat ne zaman ki elde eder, yavaş yavaş sıkılmaya başlar. Onu elinizde tutmak istiyorsanız asla onu kısıtlamayın. Hani derler ya ” Bırakın ne hali varsa görsün”. Çünkü çocukça saçmalıkları olacaktır. Siz onu uyardığınız zamanda, sizden soğuyacaktır. Düşsün, kalksın siz sadece yanında durun ve ona akıl vermeye kalkmayın.

Yay Burcu Psikolojisi: Bu burcun çok normal bir psikolojisi yoktur. İnişleri ve çıkışları ile dengesiz bir yapıya sahiptir. Aşırı neşeli tavırları, onların çok mutlu olduğunun bir göstergesi değildir aslında. Bir şeyleri kamufle etmek için takmış oldukları maskelerinden başka bir şey değildir.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir