Yengeç Burcu Özellikleri

Yengeç Burcu ( 22 Haziran – 22 Temmuz) Genel Özellikleri

Dost, arkadaş, sırdaş arıyorsanız kendinize, kapısını ilk çalacağınız burç Yengeçler olmalıdır. Bu burcun insanları sıcakkanlılıkları ve anlayışlı yaklaşımları ile insanlar arasında çok sevilen duygu insanlarıdır. Sanata ve özellikle şiire yetenekleri oldukça yüksektir. Bunun da en önemli nedeni bu burcun insanlarının duygusal ve romantik yönlerinin oldukça ağırlıkta olmasıdır. Özel hayatlarına aldıkları insanlara çok kolay iç dünyalarını açmazlar. Güven duygusu onlar için koruyucu bir kalkan gibidir. Çünkü çabuk kırılma, üzülme potansiyeline sahiptirler. Bunu yaşamamak içinde dost, arkadaş, sevgili vs hepsi için çok özel bir itina ile seçim yaparlar. Onlara şaka yaparken bile dikkatli olmalısınız. Şakanızdan hafif bir rencide sezinlerse, sizden tamamen uzaklaşır. Gönülleri de kolay kolay alınan bir yapıya sahiptirler. Evcimen bir yapıya sahiptirler. Evde aileleri ve dostları ile geçirdikleri zaman dışarıda geçirilecek zamanlardan çok daha kaliteli bir zaman dilimidir, onlar için… Hiçbir Yengeç kötü bir anne ya da kötü bir baba olamaz. Çünkü yıldızları onları hep iyi ebeveynler olmaya iter. Ayrıca onlarla evlenecek insanlar da şanslı insanlardır. Çok iyi bir eş adayını hayatlarına almış olacaklardır. Evlilik için en ideal burçların başında gelirler.

Yengeç Burcu Erkeği: Kadınların beğendikleri erkekler için kullandıkları bir tabir vardır. ” Tam Karizma” işte bu tabir sanki bu burcun erkeği için söylenmiştir. Cüsse olarak kalıplı bir yapıya sahiptirler. Yemek yemeyi çok severler. Bunun yanında atletik vücutları ile ilk görüşte fiziksel bir çekim gücüne sahiptirler. Zeki ve karizma sahibi tiplere sahiptirler. Entelektüel bir bakış açıları vardır. Şiir yazarlar, gitar ve saç çalmaya eğilimleri vardır. Tipik Türk erkeklerinden farklı olarak sanat ruhları çok gelişmiştir. Bu yönleri ile her kadını etkileyen bu erkeklerin hayatına giriş yapmaya hazırlık yapıyorsanız, o zaman size bir uyarımız olacak. Hayatlarına alacakları kadını zorlu sınavlara tabi tutmadan asla alamazlar. Aile konusunda yorumlarınıza çok dikkat edin ve siz siz olun sakın ola annesi hakkında olumsuz bir görüş bildirmeyin. Bu onun sizden bir anda buz gibi soğumasına neden olabilir. Onlar için anne kutsaldır ve kimse kutsalına dokunamaz. Annesi ile de yarışa girmeyin. Kaybeden emin olun siz olursunuz.

Yengeç Burcu Kadını: Çok evcimen, sıcak kanlı, entelektüel ve derin duygulara sahip bir kadındır. Altıncı hisleri çok kuvvetlidir. Kimin ne olduğunu, ne niyetle kendisine yaklaştığını hisleri sayesinde çok çabuk çözer. Kompliman yapıyım derken saçmalarsanız itibarınız gözünde bir anda sıfıra inebilir. Zeki erkeklerden hoşlanır. İyi bir ev kadını, dışarıda da hanım efendi bir bayan arayışı içerisindeyseniz Yengeç kadını sizin bütün bu isteklerinize cevap verebilecek niteliklere sahiptir. Ona yaklaşmak isteyen bir erkek dünyanın en sevecen ve şefkat dolu ruhuna sahip olmalıdır. Sıcaklık olmayan bir ilişki ona mutluluk vermez. Onun arzularının temelinde sürekli şefkat duygusu yatar.

Yengeçler İş Hayatı: Çalışma hayatının içinde özverili ve güvenilir davranışları ile her zaman güven toplayan bir yapıları vardır. İş ve kariyer onlar için paradan çok toplumda ki yer belirleyicidir. Her zaman bir dik duruşları ve idealleri vardır. Buda iş hayatlarını çok etkiler. Bol paralı bir iş yerine daha çok kendilerini gösterebilecekleri, insanlara faydalı olabilecekleri işi tercih ederler. Bu yönleri ile de oldukça sosyal insanlardır. İş hayatında ki en büyük avantajları da analiz yeteneklerinin çok yüksek olmasıdır. Bir probleme aynı anda birkaç kişi baksa, bu kişilerin içinde yengeç burcu olan ilk olarak problemi kavrar ve çözümü hakkında sonuçlar üretir. Bundan dolayı da patronları tarafından her zaman taktir edilen personeller arasında yer alırlar. Bu sıfatları ile başarılarını perçinlerler.

Yengeçler Ekonomik Hayatları: Bu burç paraya çok önem vermez. Kariyer onlar için paradan önde gelir. Para kazanmak içinde çalışmazlar. Onun içinde parayı çok çabuk harcarlar. Maalesef ki bu tutumsuz tavırları yüzünden çoğu zaman maddi sıkıntılar yaşayan bir burçtur. Ekonomik olarak hiçbir zaman çok mal, mülk sahibi olan zengin tiplerden olmazlar. Kariyerli bir yaşamları olmasına karşılık paraya az değer verdikleri için hiçbir zaman zengin bir yaşantı süremezler.

Yengeçler Olumlu Yanları:  Çok merhametli ve yardım severdirler. Nazik, ince ruhlu ve halden anlayan bir yapıları vardır. Bir insan onlara sorunları ile giderse, sorunlarını çözmeden o insanı asla bırakmazlar. Hatta kendi işlerini bir kenara iterek karşılarında ki insanın sorunlarını çözmek için uğraşırlar. Her zaman milliyetçi ve vatansever insanlar bu burçtan çıkar. Ayrıca anne ve babadırlar. Bu konularda çok başarılı ebeveynlerdir.

Yengeç Burcu Olumsuz Yanları: Aşırı duygusallıkları bazen alınganlığa kadar varır. İnsanı alınganlıkları ve saçma sapan küslükleri ile delirtebilirler. Hangi yaşta olurlarsa olsunlar, küsmekten vazgeçmezler. Bunun dışında kötü bir diğer özellikleri çok kıskanç olmaları. Ne yakın arkadaşlarını, ne aile bireylerini kimse ile paylaşamazlar. Kıskançlıkları sevgili ve eşlerini delirtecek boyutlara varabilir.

Yengeç Aile Yaşamı: Yengeçler aile içinde çok sevilen bireylerdir. Çünkü aileye çok önem verirler ve evcimendirler. Anne ve babaları ile çok sıcak samimi ilişkiler içindedirler. Saygı çerçevesini de hep korurlar. Anne, baba onlar için Ata’dır ve hep sayılması gereken varlıklardır. Kendi anne, babalıkları çok kaliteli ve on numara olur. Mükemmel ebeveynlerdir.

Yengeçler Aşk: Aşık olunacak bir burç olduğu kadar, aşık olunmaması gereken de bir burçtur. Çünkü yengeçler, haddinden fazla duygusaldır. Duygusallığını sizlere romantik suprizlerle sunmaktan çekinmez. Sizi mutlu etmek için elinden geleni yapar. Fakat aynı mutluluğu kendine bekler. Sizin de her zaman için ona yoğun ilgi göstermenizi, hayatınızın merkezine almanızı ister. İlginiz çok hafif başka bir yöne kaysa onun için çok büyük bir hayal kırıklığı sebebi olabilir. Buda özgürlüğüne düşkün burçlar için çok sıkıcı olabilir. Eğer aşırı özgürlük yanlısı bir burca sahipseniz, kesinlikle yengeçlerle bir ilişkiye girmeye düşünmeyiniz.

Yengeçlerin Psikolojisi:  Duygusal dünyalarına çarpmadığınız sürece sağlam bir karaktere sahiptirler. Fakat duygusal dünyalarına girmeye çalışırsanız ya da girip orda küçük bir hasara yol açarsanız, kolay kolay kendilerini toparlayamazlar. Dibe çöküşleri diğer insanlardan biraz daha derin olur. Depresyona girme ve çıkma süresi arasında ki mesafe oldukça fazladır. Bir anda kendilerini toparlayamadıkları için depresyonları da normal insanlara göre biraz daha uzun soluklu olur.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir