Yıldız Falı Nedir?

Her burcu yönetmekte olan kendine ait bir gezegen yer almaktadır ve bu bütün gezegenler diğer burçlardan geçiş sürecinde belli özellikler sağlarlar. Bunun adına da bir çoğumuzun bildiği gibi Yıldız Falı denir. Bu gezegenlerin bazılarını açıklamak gerekirse;

Güneş

Yapısı itibarı ile evrende yer alan en parlak yıldız güneştir. Sistemin merkezi ve horoskopların yöneticisidir. Gurur, motivasyon, sağlık, zindelik, kalp ve kararlılık güneşin önemli unsurlarını yönetmektedir. Aynı zamanda erkeksi gücü olan güneş otoriteyi de simgelemektedir. Kova burcunda güçsüz olan güneş, terazi burcunda da zayıftır. Olumlu yönleri olduğu kadar olumsuz yönleri de yer almaktadır.

Ay

Derin hisleri, tepkileri, önsezileri ve içgüdüleri yönetir. Duygusal bağlar, ev hayatı ve ikili ilişkiler ayın etkisi altında yer almaktadır. Annelik içgüdülerini ve dişiliğini temsil ederken, hayattaki önemli kadınları etkilemektedir. Güneş ve ayın temsil ettikleri yerler bakımından zıtlardır. Ay geçmiş ve onunla ilgili pek çok şeye etki ederken, güneş gelecek ve geleceğe dair olacakları etkilemektedir. Yengeç burcu yöneticisi olan ay, boğada yükselir. Oğlak burcunda ise düşük konumda yer almaktadır.

Merkür

Haberciliği, iletişimi ve bilgiyi temsil eder. Tarafsız ve akılcı düşünmeyi temsil eder. Özellikle gerilediği zamanlarda sosyal hayat içinde karmaşa yaratır ve hayatın her alanında kendini hissettirir. Özellikle de yazılı yazışmalarda ve önemli kararlarda etkisi oldukça önemlidir. Merkür aynı zamanda halkla ilişkiler, satış, yayıncılık, reklamcılık, seyahat programları ve kardeşlerle ilişkileri de yönlendirmektedir. Başak ve İkizler burcunu yönetmekte olan Merkür, başak burcunda güçlü olmakla birlikte balık burcunda güçsüz konumdadır.

Venüs

Dişiliği, hayatın zevkleri, zarafet, sanat, moda, süs, güzellik, aşk ve sevgiyi temsil eder. Dünyayı keyifli ve hoş bir hale getirir. Ayrıca maddi kazançları da olumlu olarak etkilemektedir. Güzel aktiviteler için keyifli fırsatlar yaratır ve aşk hayatının da daha güzel hale gelmesini sağlar. Çekicilik ve cazibeyi venüs sağlar. Terazi ve Boğa burçlarını yönetir, Balık burcunda yükselir Başak burcunda da güçsüzdür.

Mars

Dünyadaki bütün gezegenlere enerji verir ve onları ateşler. Enerji, güç, kuvvet, dayanıklılık, rekabet, cesaret, hareketlilik ve girişkenliği temsil eder. Erkeksi bir gezegen olan Mars, çevreye karşı galip gelmeyi de sağlayan bir enerjiye sahiptir. Mars’tan olumlu olarak etkilenildiğinde her zaman kötü durumlardan ve zorluklardan kurtarır. Netlik, adalet aşkı, özgürlük ve liderlik olumlu yönleri iken kavgacılık, acelecilik, bencillik ve zalimlik de olumsuz taraflarıdır.

Jüpiter

Zenginliği, bereketi, bolluğu ve şansı temsil eden Jüpiter, yeni fırsatların doğmasına da yardımcı olur. Bu gezegen maddi kazancı ve büyük talihleri yönetmektedir. İyimser tablo çizen gezegen her zaman iyileştirici özelliğe sahiptir.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir