Yıldız Haritasının Bilinmeyenleri

Yıldız Haritası ve Bilinmeyen Noktaları Nelerdir?

Yıldız haritası, doğum günü, ay, yıl, saat ve doğum yerine göre çıkartılmış bir haritadır. Doğum yerine göre, doğum anında gökyüzünün konumunu kağıt üzerinde, iki boyutlu olarak gösterir. Dairesel bir görüntüsü vardır. Bu dairenin ortasında Dünya bulunmaktadır. Çünkü biz gökyüzüne dünyadan bakarız.

İlkbaharın ilk burcu Koç ile başlar ve Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçları ile devam eder. Gezegenler bu burçlarda bulundukları derecelere göre haritada işaretlenir. Örneğin, Venüs 24 derece Yay burcunda görünüyorsa, haritada Yay burcuna ayrılmış 30 derecelik parçanın 24 derecesi işaretlenir ve o dereceye Venüs’ün sembolü çizilir.

Gezegenleri haritada işaretlemek, haritayı oluşturmak için yeterli değildir. Yükselen burç ve gökyüzü tepe noktasını da haritada işaretlemek gerekir. Yükselen burç, doğduğunuz anda doğu ufuk çizgisi üzerindeki burçtur. Ufuk çizgisinde bu burcun kaç derecede olduğu da önemlidir.

Doğduğunuz anda ufuk çizgisinin üzerinde Terazi burcunun 10 derecesi denk geliyorsa, yükselen burcunuz 10 derece Terazi’dir.

Doğum haritası hesaplama

“Gökyüzü tepe noktası” (MC) ise doğduğunuz anda, gökyüzünde en tepe noktada bulunan burçtur. Tepe noktasının, burcun kaç derecesinde olduğu da haritada işaretlenir. Bu bilgiler ve Yükselen burcun karşısındaki alçalan burç, Tepe noktasının karşısındaki dip burç da haritada işaretlenir. Böylelikle harita dört parçaya bölünmüş olur.

Her bir parça da tekrardan üç parçaya bölünerek, toplam haritayı 12 parçaya bölmüş oluruz. Bu parçalara “evler” denir. Birinci ev yükselen burç çizgisiyle başlar. Dip noktasındaki (IC) burca doğru ikinci ev, üçüncü ev diye sıralanır. Her ev yaşamımızın bir alanını temsil eder. Örneğin ikinci ev para, maddi imkanlarımız, sahip olduklarımız iken, yedinci eşimizi ve ortaklarımızı anlatır.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir