İlişki Danışmanı Nedir?

İlişki Danışmanlığı, İlişkilerde Danışman, İlişki Danışmanı Online

Günümüzde insanlar daha tahammülsüz ve daha kırıcı olabiliyor. Çünkü ağır yaşam şartları, insanları insanları çekilmez bir durumun içerisine sokmaktadır. Bu durumda özellikle de çevremizle anlaşamayabilir ve ilişkilerimizde de sorunlar yaşayabiliriz. Konuşmaktan uzak, çözüm bulmaktan vazgeçmiş insanlar, sorunlarını ne yazık ki çözemezler.

Zira insanlar konuşa konuşa, hayvanlar ise koklaşa koklaşa anlaşmaktadır. Bizler de konuşarak sorunlarımızı çözebilir ve ilişkilerimizi güçlendirebiliriz. Fakat bunu bir türlü yapamıyor musunuz? O halde ilişki danışmanı nedir sorusu, tam olarak sizleri ilgilendiren bir sorudur.

İlişki danışmanı, iki insan arasındaki ilişkinin daha sağlıklı ve güçlü bir hal alması adına profesyonel yardım sunan kişilerdir. Bu kişiler, insanların ilişkilerinde yaşadıkları güçlükleri, gelişmiş problem çözme becerileri sayesinde ortadan kaldırır. Mesela sevgilinizle bir konuda anlaşamıyor ve ikiniz de kendinizi haklı hissediyorsunuz. Bu durumda anlaşma sağlanamaz ve ilişki zamanla güç kaybederek yok olmaya başlar. İlişki danışmanları ise bu anlaşmazlıkları sizlere sundukları çözümlerle ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır.

Kimler İlişki Danışmanına İhtiyaç Duyar?

Esasında herkes ilişki danışmanına ihtiyaç duymaktadır. Zira ilişki danışmanları sadece ilişkideki sorunları ortadan kaldırmak için çalışmaz, aynı zamanda yolunda giden ilişkilerin de ileride sorun yaşamamasını sağlar. Mesela sevgilinizle çok güzel süren bir ilişkiye sahipsiniz ve bu ilişkinin uzun yıllar boyunca devam etmesini istiyorsunuz. Bu durumda ilişki danışmanına başvurarak ileride ortaya çıkabilecek sorunları şimdiden ortadan kaldırabilir ve ilişkinizi uzun süre boyunca güvence altına alabilirsiniz.

Esas olarak ilişki danışmanına ihtiyaç duyanlar ise ailelerdir. Uzun süreli evliliklerde, eşler arasında sorun çıkması kaçınılmazdır. Zira her zaman anlaşılacak diye bir kural söz konusu değildir. Fakat temel husus, ilişkilerde meydana gelen sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasıdır. Eğer bu sorunlar ortadan kaldırılmazsa, ilişkilerde tamiri mümkün olmayan çatlaklar meydana gelebilir. Bu çatlakları ile ileride tamir etmek gerçekten çok zordur.

İlişki Danışmanı Faydaları

Eğer bir ilişki danışmanından hizmet alırsanız, ilişkilerinizde farklı bakış açılarından bakma imkanına sahip olabilirsiniz. Bu imkan sayesinde ilişkilerinizde kim haklı ya da kim haksız ve bu sorun nasıl ortadan kaldırılır gibi soruların cevaplarına daha net açılardan bakabilirsiniz. İnsanlar bazen hem olayın şokundan hem de ruhsal durumlardan dolayı sorunların kaynağını göremeyebilir ve objektif olarak davranamayabilir.

Bu durumda profesyonel ilişki danışmanları, uzman desteği sunarak hangi noktalarda hatalı olduğunuzu  ve ilişkinizin kırılmasındaki sorunların kaynağını sizlere açıkça söyleyebilir. Böylece sorunlarınızın çözümlerini bulmak çok daha kolay olacaktır.

İlişki Danışmanına Gitmek Gerekli mi?

Eğer hali hazırda bir ilişkinizde çatlaklar varsa, vakit kaybetmeksizin bir ilişki danışmanına görünmeniz gerekir. Zira bu çatlaklar ileride daha da büyürse basit çözümler ya da günlük çözümler sorunları kalıcı olarak ortadan kaldıramaz. En sonunda, içinden çıkılamayacak kadar zor bir duruma düşebilir ve ilişkinizi kaybedebilirsiniz.

Bu nedenle ilişki danışmanları, ilişkinizde sorun yaşasanız da yaşamasanız da gereklidir. Sorun yaşadığınız durumlarda ilişkinizi kurtarmak adına ve sorun yaşamadığınızda da ileride gelebilecek sorunları ortadan kaldırmak adına ilişki danışmanları sizlere profesyonel hizmet sunmaktadır.

Eğer şu an ilişkiniz yolunda gitmiyorsa ve “Sevgilimle aramı nasıl düzeltebilirim?” ya da “Eski sevgiliyle yeniden nasıl barışılır?” gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız, ilişki danışmanlarımız ile iletişime geçerek bir an önce kaybettiğiniz ya da kaybetmekte olduğunuz ilişkiyi yeniden rayına oturtabilirsiniz. Unutmayın ki insan ilişkileri kırıldıkları zaman zor toparlanır ve bazen kendi başımıza ilişkiyi düzeltmek mümkün olmayabilir. Bu durumda da uzman desteği gerekir.

İlginizi Çekebilir: Dert Ortağı, Yaşam Koçu

Bunlara da göz atabilirsiniz. Oldukça alakalı konulardır.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir