Yeni Çiftlerin Tartışmalarında Dikkat Etmesi Gereken Noktalar

Hayatınızı birleştirmeye karar verdiğiniz kişi ile birlikte belirli çizgiler belirlemeli, onunla olan ortak düşünceleriniz dışında aktiviteleriniz olmalıdır. Bu nedenle Yeni Çiftlerin tartışmaya girmeden önce dikkat etmesi gereken konular vardır.

Bir ilişkinin tartışmaya uzak olması için her iki tarafında kendine özgü yönleri olduğu gibi sosyal aktiviteleri de olmalıdır Aksi durum da kişiler kaldıkları boşlukları çekilmezlikleri haline getirebilir.

Genelde ruhsal eş olunduğun da tartışmalar daha duygusal anlamda olabilir. Bu konuda üstesinden gelmeniz gereken bu karmaşık duygu ve düşüncelerinizi bir kenara bırakarak daha mantıklı düşünmeye odaklanmalısınız. Bu konuda yeni çiftlerin tartışmaları her ne kadar kısa süreli gibi görünüyor olsa da ilerisi için kötü sonuçlar doğurabilir

İlginizi Çekebilir: Burcunuza göre ruhsal eşiniz

Onunla tanıştığınız ilk zamanları hiç bir zaman unutmayın! Hareketlerine dikkat ederek hangi durumlarda nasıl davrandığını öğrenebilirsiniz. Bu da ona karşı vereceğiniz cevapların daha sağlıklı ve sonuca gidebiliyor olmasını sağlar. Gün içerisinde yaşamış olduğunuz bir konuyu uzatmadan kolay ve başarılı olarak sonuçlandırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Onunla evlenebilecek miyim

Onu iyi tanıdığınızı düşünüyorsanız bilmeniz gereken dualar olduğunu unutmayın.

Eğer partnerinizin sizi yorduğunu düşünüyorsanız onunla birlikte sabah yogası yaparak ikinizin de daha iyi ve dinamik düşüncelere sahip olmanızı sağlayabilirsiniz.

Yeni ilişkilerde tartışmaları önlemek için dikkat etmemiz gereken noktalar

İlişkilerin Tartışmaya Başlama Nedenleri

Tartışma esnasın da susuyor ve sizi görmezden mi geliyor?

Bazı durumlar da destek almanız gerekebilir. Bunun için yaşam koçu desteği nasıl alınır adlı makalemizi inceleyebilirsiniz. Her ne kadar bireysel olarak destekler veriliyor olsa da bazı durumlar da çiftlerin de görüş belirtmesi ve bu konuda yardım alması gerekebilir.

Eşiniz ile doğru zaman da konuşmayı başarabilmek için onu iyi dinlemeli ve onun aynı zaman da dert ortağı olmanız gerekir. Bu ikinizin de aşabileceği konular için vazgeçilmez iyileştirme tekniğidir.

Sorumluluklarınızın Bilincinde Olmanız Gerekir

Günümüz de birçok kişi ilk başlangıçlarda olduğu gibi ilerisi dönemler de de sorumluluk almak istemezler. Aslın da her ne kadar farkında olmasalar da bu ilerisi için kaçınılmaz bir son demektir. Biriken birçok eksik kalmış konuşmanın ardından ne kadar da sorunlar çıkarabileceğini sizde görebilirsiniz. Hayatınız da bu denli görüş sahibi olan kişiler için daha uyarıcı tavırlar sergilemeniz gerekir.

Kendileri İçin Vazgeçilmezlik Duygusu

Sizin için mücadele vermediğini iyi analiz etmeniz gerekir! Eğer bir ilişkide kişi sadece kendi fikirleri hakkında görüş belirtmenizi istiyor ve sizin fikirlerinizi önemsemiyorsa onu bu konuda uyarmanız gerekir. Bazı insanların yaşamış olduğu hayat felsefesi dünyanın kendi eksenlerinde döndüğünü düşünüyor olmalarıdır. Bunun için en belirgin örnek; Kişinin Narsistik olması!

Kaynak: Narsistik bozukluk nedir?

İlişkiler de çoğu zaman yapılan en büyük hata karşımızda ki insana vermiş olduğumuz iyi niyettir. Bunu bazı zamanlar art niyet ya da kişilerin taviz olarak görüyor olmaması adına göstermeyiz. Bu bir ilişki de en önemli sorunlardan biri haline gelebilir. Bunu daha iyi ve ılımlı bir diyalog gibi görmenizde fayda var.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir