Tarot Ve Elementlerin İlişkisi

Tarot ve Elementler, Oldukça keyifli olduğunu düşündüğüm bir konuyu daha ele almak ve bu konuda sizleri aydınlatmak istedim. Umarım keyif alabileceğiniz ve sıkılmadan okuyacağınız bir yazı olur. Bu konuyu okuyorsanız evrende bulunan elementlerden az çok haberiniz vardır. Ateş, su tahta ve toprak olmak üzere 4 başlıkta element vardır.

Hiç bir şekilde cinsiyet farkı gözetmeden her insanda bulunan bu elementler bazı zamanlar geleceğimizi bazı dönemler de bulunduğumuz zamanı yorumlamamız da çok fayda sağlar. Tabi ki tüm hayatımızın bağlı olmadığı ancak belirli anlar da yaşamış olduğumuz durum hakkında hem yorum hem de bilgi sahibi olmamıza olanak sağlarlar. Şimdi sırasıyla bu elementleri ele alalım.

Ateş Elementi Nedir?

Ateş elementi, bulunduğu burçlar koç, yay, ve oğlak burcundan oluşmaktadır. İlk temsili olarak bilinen en büyük özelliği harekete geçmeyi ve bulunduğunuz durum içerisinde oluşturduğunuz eylemi temsil etmektedir. Aslın da bu özelliği ile bilinen ve etkili yönleri ile de oldukça popüler olan bir element olduğunu söyleyebiliriz.

Ateş Elementi Özellikleri;

Şimdi sizlere bu elementin genel ve birçok insanın taşıdığı özellikleri listelemek istiyorum. Hevesli, enerjik, spontane, yaratıcı, kendine güvenen, yaşama gücüne sahip, cesur, iradeli, iyimser, egemen, dominant, heyecanlı, enerjik, sıcak, bağımsız kalmayı seven, geleceğe dönük, umut besleyen, vizyon sahibi, maceracı, lider, kendini harekete geçirebilen, sabırsız, inisiyatifi ele alabilen, inatçı, atak, risk alabilen, agresif, iddialı özellikler taşır. En etkili oldukları yönleri de bir durumun peşinden gittiklerin de onu elde etmeden asla vazgeçmezler. Agresif olmaları onları her ne kadar egoist gösterse de aslında bu durum hiç de sanıldığı gibi değildir. Onları tanıdıkça mutluluklarına ne kadar değer verdiklerini de göreceksiniz.

Ateş Elementi Fazla yada Az Olmasının Etkileri

Ateş Elementi fazla yada az olmasının belirli etkileri vardır. Bu durum da kendini ifade edemiyor oluşu ve kişilere karşı konuşmaları sırasın da özgüveni oldukça eksik hisseder ve kendini b durum da çoğu zaman tamamlayamayabilir. Fazla olduğu dönemler de de yukarı da bahsetmiş olduğum gibi özgüven ve egoist olarak görünürler.

Toprak Elementi Nedir?

Toprak elementi Boğa, Başak, Oğlak burçlarından oluşur, dişildir. Toprak elementinde özelliklerine bakıldığın da ilk olarak göze çarpanlar şunlardır. Ayağı yere basan, gerçeklik, maddenin farkında, verimli, sabırlı, güçlü, akılcı, güvenilir, ekonomik, pratik, hamarat, değer veren, durağan ve telaşsız, harekete geçmekte zorlanan, detaycı, ortaya gözle görülür şeyler koyan, tutucu, güvenilir, tutarlı olmak gibi özellikler taşır. Olayları kontrol etme ve bunu sürdürebilme gayretindedirler. Kendilerini güvende hissetmek onlar için çok önemlidir.

Toprak Elementinin Fazla ve Az  Olması Nasıl Etkiler Yaratır?

Bu elementin az olması tutarsız, dağınık, organize olamayan, pratiklikten uzak  ve bağlanamayan özellik olarak karşımıza çıkarken fazlalığı ise maddi çıkarlara düşkünlük, tutuculuk, yeniliğe kapalı, fazla mükemmeliyetçi ve eleştirel kişilik olarak karşımıza çıkar.

Tarotta para (tılsım) serisi toprak elementini simgelerAçılımda para serisinin fazla olması artık verim alma döneminin geldiğini, toprak elementinin konularıyla ilgili daha somut olaylar akışı içinde olunduğunu gösterir. Aziz kartı Boğa, Ermiş kartı Başak, Şeytan kartı Oğlak burcunu temsil eder.

Hava Elementi Nedir?

Hava elementi İkizler, Terazi, Kova burçlarından oluşur, erildir. Düşünceyi simgeler. Entelektüel, iletişimci, iş birliğine eğilimli, objektif ve mantıklı, zihinselliği öne çıkaran, ilişkilere önem veren, mesafeli, algılaması güçlü, meraklı, özgürlükçü, soyut, rasyonel, başkalarıyla fikir alışverişinde bulunan özellikler taşır.

Hava Elementinin Fazla ve Az Olması Nasıl Etkiler Yaratır?

Hava elementinin azlığı ilişki kurmada zorlanma, kendini sözlü ifade edememe, kavrama ve algılama sorunları yaratırken fazla olması da sürekli fikir üretmekten gerçekleştirmeye fırsat bulamama, gerçeklikten uzak ütopik fikirler, ilişkilerde sınır çizememe, havailik ve alaycı bir yapı olarak karşımıza çıkar.

Tarotun kılıç serisi hava elementini  simgeler. Demek ki herhangi bir açılımda yada sorulan soruda kılıç serisi fazlalığı bize hava elementinin temsil ettiği konuları, karakterleri ve daha çok zihinsel olayları aktarır. Aşıklar kartı İkizler, Yıldız kartı Kova ve Adalet kartı Terazi burcunu temsil eder.

Su Elementi Nedir?

Su elementi Yengeç, Akrep, Balık burçlarından oluşur, dişildir. Sezgisel ve duygusaldır. Duyarlılık, karşısındakiyle duygu bağı kurma, karşısındakini düşünme, gizemlilik, edilgenlik ve uyumluluk, sübjektiflik, his zenginliği, fedakârlık, etkiye açık olmak, irrasyonellik, romantizm, hayalcilik ve fantezilere dönük olma gibi özellikler taşır.

Su Elementinin Fazla ve Az Olması Nasıl Etkiler Yaratır?

Su elementinin eksikliği duygusal boşluk, sezgilerine güvenip onları kullanamama, hayal gücü yoksunluğu olarak kendini gösterirken fazla olması da kendini feda etmeye eğilimli, küskün, alıngan, hayal dünyasında yaşayan kişilik olarak karşımıza çıkar.

Tarotun kupa serisi su grubunu temsil eder. Daha çok kupa serisinin yoğun olduğu açılımlarda su grubunun temsil ettiği konular, bu özelliklere sahip kişiler, duygusallık temaları ön plandadır. Savaş arabası Yengeç, Ölüm kartı Akrep ve Ay kartı Balık burcunu simgeler.

Kaynak: https://www.tarotfali.net/blog/elementler/

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir